- Моторни спортове, Рали

Общо 31 екипажа ще вземат участие в 52-ото рали “България” в началото на септември

Сподели:
145 Views

Общо 31 екипажа подадоха заявки за участие в тазгодишното 52-ро издание на рали “България”. Състезанието, което ще се проведе в дните 1-3 септември, е трети кръг от националния рали шампионат на България и четиринадесети от европейския рали трофей на ФИА.

Сред подалите заявки за участие са световният шампион в WRC3 за 2016 година Симоне Темпестини (Porsche 997 RGT) с навигатор Серджио Иту, победителите в последното издание на рали “България” и трикратни национални шампиони Мирослав Ангелов и Георги Гаджев (Skoda Fabia Rally2 evo), победителите от тазгодишното издание на рали “Стари Столици” Мартин Сурилов и Здравко Здравков (Citroen C3 Rally2) и двукратните национални шампиони Пламен Стайков /Рафи Кадир (Skoda Fabia R5), съобщиха организаторите.

Срещу тях в битката за победата в генералното класиране също ще се изправят националните рали шампиони на Румъния в клас RC2 Себастиан Барбу и Богдан Янку (Skoda Fabia Rally2 evo), както и участвалите през миналия уикенд в рали “Барум” Антон Титов /Александър Спиров (Skoda Fabia R5), с които завършва и списъкът в клас RC2.

Интересна се очаква да бъде и борбата при автомобилите със задвижване на предните колела, където впечатление прави името на трикратната европейска рали шампионка при дамите Екатерина Стратиева (Opel Corsa Rally4), която отново ще разчита на Георги Аврамов за свой навигатор. Сериозна конкуренция я очаква в лицето на Никола Мишев и Петър Сивов (Peugeot 208 Rally4), Денис Станчовски /Недялко Сивов (Peugeot 208 R2) и Христо Атанасов /Марин Иванов (Citroen C2 VTS), които са сред едни от най-бързите родни екипажи.

С автомобили със задвижване на предните колела своите заявки за участие са подали също гръцкият екипаж на Йоанис Костантинидис /Йоанис Саритсоглу ( Citroen DS3 R3 MAX) и унгарското дуо Адриен Вогел /Миклош Маричек (Peugeot 208 Rally4), които също ще допринесат за това борбата да бъде интригуваща за зрителите и при по-ниските класове.

През тази година рали “България” е с нов маршрут с дължина от 150 състезателни километра разделени на тринадесет специални етапа в регионите на Велико Търново и Габрово. Церемонията по откриването ще се проведе пред централната порта на крепостта “Царевец” в петък първи септември от 20:30 часа, което ще доближи екипажите и феновете до уникалната история на България.

Автор: Кремена Младенова, БТА

About Никола Генчев

Read All Posts By Никола Генчев