- Sesame Купа на България, БГ Футбол, Футбол

“Литекс” поднесе сензацията на кръг №2  в “Sesame Купа на България”, след като елиминира лидера в efbet Лига “Черно море”

Сподели:
155 Views

“Литекс” поднесе сензацията на кръг №2  в “Sesame Купа на България”, след като елиминира лидера в efbet Лига “Черно море”
Тимът от Ловеч спечели с 1:0, като в по-голямата част от срещата успя да неутрализира силните страни на отбора на Илиан  Илиев.

В началните минути Мартин Дичев и Николай Златев пробваха по един опасен удар за варненци, но  и двата шута бяха неточни.

Най -чистото положение през първата част бе за домакините, те организираха много опасна атака в 31-та минута, когато топката бе центрирана много опасно по  крилото, това  създаде голяма дезориентация в защитата на гостите. Илиян Капитанов запази коженото кълбо и върна за Сулиман Абдулганию, чийто удар бе отразен класно от Християн Славков.

В 68-ата минута дълъг пас намери Илиян Капитанов, който веднага продължи по земя за Виктор Василев, за когото не бе никакъв проблем да открие резултата отблизо – 1:0.

Малко по-късно “Черно море” можеше да изравни. Алекс Фернандеш изведе Едгар Пашеко на много чиста позиция, ала последният като по чудо не уцели вратата.

Така “Литекс” поднесе сензацията на кръг №2  в “Sesame Купа на България”, след като елиминира лидера в efbet Лига “Черно море”.

Утре програмата на турнира продължава с мачовете:

“Марица” – “ЦСКА 1948”

“Септември” София – “Ботев” Враца

“Спартак” Варна – “Крумовград”

Автор: SPORTS24 – Спортни статии и анализи Снимка: https://pfclitex.com/

 

 

 

 

About Никола Генчев

Read All Posts By Никола Генчев