- БГ Футбол, Национален отбор, Футбол

Илиан Илиев иска националният отбор по футбол да играе по-смело и по-правилно тактически

Сподели:
131 Views

Илиан Илиев иска националният отбор по футбол да играе по-смело и по-правилно тактически.

“Футбол със страх не се играе”,  каза Илиев,  който днес замени Младен Кръстаич на поста национален селекционер.

Специалистът остава начело на “Черно море”, като поне докрая на сезона ще съвместява двете длъжности.

Илиан Илиев пък подчерта,  че ще  вика  млади футболисти,  но  около тях винаги трябва да има и  опитни такива.

Новият  национален селекционер ще дебютира на 16 ноември, когато нашият отбор домакинства на Унгария.

Ето какво още каза още  Илиев,  цитиран от сайта на футболната ни централа:

“На пресконференция в Национална футболна база „Бояна“ днес ръководството на Българския футболен съюз представи Илиан Илиев като нов селекционер на мъжкия национален отбор на България. 55-годишният специалист получи пълното доверие на Изпълнителния комитет и на президента Борислав Михайлов и ще води „лъвовете“ още в предстоящите европейски квалификации срещу Унгария и Сърбия в средата на ноември.

До края на сезон 2023/2024 г. Илиев ще съвместява позицията на национален селекционер

с тази на старши треньор на ПФК Черно море, след което ще се посвети дългосрочно на работата си в националния отбор.

„Българският футболен съюз винаги е залагал на доказани и актуални имена. Илиан Илиев си е спечелил уважението на всички български фенове с усърдната си и последователна работа. Желая му успех и му гарантирам, че ще има пълната подкрепа на всички нас“, заяви Борислав Михайлов.

От своя страна новият селекционер заяви: „Приех предложението да стана национален селекционер, защото искам да помогна на отбора да покаже едно по-добро лице. Искам да дадем на футболистите по-голямо самочувствие, когато излязат на терена, а също така и да играем правилно тактически“.

Илиан Илиев е роден на 2 юли 1968 г. във Варна и в състезателната си кариера облича екипите на Черно море, Левски, португалския гранд Бенфика, Алтай, Славия, Бурсаспор, АЕК, Маритимо и Салгейрош. Той е един от най-емблематичните ни футболисти през 90-те години на миналия век, като изиграва 35 мача за националния отбор, в които отбелязва 3 гола. Участник на Световното първенство във Франция през 1998 г., в което играе и в трите мача на България.

Треньорската му кариера у нас е свързана с отборите на Черно море, Берое, Левски, Локомотив (Пловдив) и Верея. Носител на Купата на България с Берое и двукратен треньор №1 на страната. В момента е начело на лидера във временното класиране на Първа лига Черно море.

В щаба на Илиан Илиев в националния тим ще влязат Петър Костадинов, Георги Донков, Здравко Здравков (треньор на вратарите), Ясен Любенов (кондиционен треньор) и Атанас Рибарски (анализатор)”.

Автор: SPORTS24 – Спортни статии и анализи Снимка: bfunion.bg

About Никола Генчев

Read All Posts By Никола Генчев