- БГ Волейбол, Волейбол, Национални отбори

БФВ удължи договорите на четирима от националните селекционери

Сподели:
136 Views

БФВ удължи договорите на четирима от националните селекционери.

“Окончателно решение за щабовете в женското и мъжкото направление ще бъде взето между 14-21 ноември, съобщи сайтът на родната федерация по волейбол:

“Четирима селекционери ще продължат работата си с Българска федерация волейбол и през 2024 г. Това стана ясно след днешното заседание на Управителният съвет на БФВ, което се проведе в зала “Конферанс” на Парк хотел “Москва”. Точка 8 от Дневния ред включваше именно “Обсъждане на отчетите на старши треньорите на националните отбори по волейбол за 2023 г. и становище на Треньорската комисия”.

Всички национални селекционери получиха оценка от Треньорската комисия, която бе провела свое заседание на 25 октомври. След него бе дадено становище, което включваше анализ по селекцията на отборите, анализ на работата на треньорите в подготовката, класиране на отборите в съответните първенства и налични перспективи в развитието на отборите, респективно и на треньорите.

Някои от треньорите на националните отбори присъстваха днес лично, за да представят и защитят докладите си, а други бяха включени чрез онлайн връзка. УС излуша подробно всеки един от тях, след което взе под внимание препоръката на Треньорската комисия и становището на координаторът на националните отбори Николай Иванов, за да вземе своето решение.

Много добра и отлична оценка получиха Десислава Величкова (U17M), Борислав Крачанов (U19W), Мирослав Живков (U19M) и Андреа Буратини (U21M). Последният ще продължи работата си при положение, че отборът бъде допуснат до участие на Европейско първенство през 2024. Решението на Европейската конфедерация по волейбол (CEV) се очаква до няколко седмици.

Окончателно решение за щабовете в женското и мъжкото направление ще бъде взето между 14-21 ноември.

“Лоренцо Мичели най-вероятно ще запази договора си за следващата година, защото той изпълни целите”, разкри Ганев по отношение на женския тим.

Варианти и кандидатури за селекционер на мъжкия национален отбор ще се разглеждат в следващите две седмици. Ганев посочи, че или ще води лично разговорите с потенциалните треньори, или ще бъде излъчена Работна група. Приемат се кандидатури на специалисти от България и от чужбина, като ще се разговаря и с настоящия щаб в лицето на Пламен Константинов. Основната цел, която ще бъсе поставена пред мъжката селекция, е класиране на Олимпийските игри в Лос Анджелис през 2028 г. За този фоум квота ще се получава по следния начин: първо място на Европейското първенство през 2026 г., медал (1-3 място) от Световното първенство през 2027 г. в Полша, място в топ 12 на световната ранглиста на FIVB след изиграване на Волейболната лига на нациите (VNL) през 2028 година.

“Трябва да търсим дългосрочна визия за треньор, който да започне сериозна работа с млади и талантливи състезатели за следващия 5-годишен период. Становището на УС беше да се обединим около треньор, който да има 5-годишен картбланш за работа основно с млади състезатели”, посочи Ганев.

По-рано БФВ обяви процедура за назначаване на треньор на националния отбора за жени под 18 (родени след 1 януари 2007 г. и по-малки). Разговорите ще продължат до 3 ноември (включително).

Сред останалите по-важни точки от Дневния ред на заседанието на УС днес бяха приети промени в Правилника за провеждане на Държавното първенство “Ефбет Супер Волей” – мъже и Държавното първенство Висша лига – мъже за спортно-състезателната 2023/2024 година. Бяха утвърдени два отчета по договори с Министерство на младежта и спорта”.

Автор: SPORTS24 – Спортни статии и анализи Снимка: https://bvf.bg/

 

About Никола Генчев

Read All Posts By Никола Генчев