- Евроучастници, Лига Европа, Футбол

ЦСКА продължава европохода си срещу Зоря Луганск

Сподели:
870 Views

Четвъртък вечер отново е запазена за европейските сблъсъци на българските отбори. ЦСКА София ще има възможността в третия кръг да се изправи срещу украинския Зоря Луганск. Мачът е на Националния стадион „Васил Левски” от 20.30 часа, като се очаква „червената” подкрепа от трибуните да бъде впечатляваща.

Старши треньорът Люпко Петрович е оптимист преди първия мач от третия квалификационен кръг на Лига Европа.

“Преодолим съперник са, можем да победим съперника, имаме добри играчи, няма как да не вярвам в нашите възможности, имаме опитни играчи, Зоря е отбор, който е отлично подготвен физически отбор, сходни са като стил на Осиек”, каза специалистът в навечерието на мача.

Извън сметките му обаче остава Енрике, който не е възстановен от контузия. Най-вероятно надеждите на „червените” ще паднат върху Али Соу. Стойчо Атанасов е без картотека за Европа.

Съперникът също ще бъде без една от звездите си. Артьом Громов ще пропусне срещата в София. В Луганск остана и грузинският вратар Заури Махарадзе, който бе титуляр в домакинския мач с тима от Подгорица. В групата обаче е включен взетият под наем от Динамо Киев Назарий Русин. Извън състава е и новото бразилско попълнение Лазио, както и Хромов, който е с контузия.


Зоря Луганск обаче има едно голямо предимство – Веселин Бранимиров. Българският специалист е помощник на треньора на украинците Виктор Скрипник.

„Срещат се два равностойни отбора. Вероятно, когато гостуваш в първия мач в Европа, имаш предимството да направиш поправка на свой терен. Но някой път дори и да победиш, късметът не е с теб”, сподели Веселин Бранимиров преди няколко дни.

Източник: Gong.bg





About Никола Генчев

Read All Posts By Никола Генчев

Вашият коментар