- Евроучастници, Лига Европа, Футбол

Във вечерта на Лига Европа – Локо Пд посреща Страсбург

Сподели:
371 Views

Във вечерта на Лига Европа Локомотив Пловдив ще се изправи срещу Страсбург. Първият мач от третия кръг на турнира ще можете да наблюдавате на живо по DIEMA SPORT 2 и PLAY DIEMA XTRA .

Срещата е от 20:30 часа на стадиона в пловдивския парк „Лаута”.

Близо 7000 зрители ще подкрепят Локомотив Пловдив в първия мач. След ремонта капацитетът на стадион “Локомотив”, заявен пред УЕФА, е 8200 зрители. Гостите от Франция са подали заявка за 200 талона, които им бяха предоставени от ръководството на черно-белите.

Бруно Акрапович призна, че много добре познава силните страни на съперника, който счита за еталон по отношение играта по крилата: „Страсбург е отбор, който е много силен по крилата. Изглеждат по начин, към какъвто се стремим ние с Карагарен и Цветанов. Имат качествени играчи и играят модерен футбол с малко докосвания. Прави ми впечатление, че когато загубят топката, веднага започват да пресират, за да си я върнат.”


Добрата новина в лагера на “смърфовете” е, че отборът няма контузени и наказани играчи преди днешния мач. Стивън Езе и Давид Малембана обаче ще трябва да бъдат внимателни днес, защото висят с картони и при ново наказание, може да пропуснат реванша.

Съперникът на Локо Пд беше предшестван от проблеми преди пристигането си в България. Треньорът на Страсбург Тиери Лори е пострадал в пожар в дома си. Покривът на сградата, където живее наставникът, се е подпалил и Лори е наранил рамото си, докато е бързал да избяга от пламъците. Той е прекарал нощта на понеделник срещу вторник в болница, но е бил изписан същия ден.


От щаба на „смърфовете” се похвалиха, че очакват рекорден брой журналисти. Представители от над 25 медии от България, Франция и Германия ще отразят мача между Локомотив и Страсбург.

Съдийска бригада от Португалия ще ръководи мача. 31-годишният Жоао Педро да Силва Пинейро ще изведе двата тима тази вечер. Негови помощници ще бъдат Руи Тавареш и Бруно Родригеш, а четвърти съдия е Витор Жорже Ферейра.

Източник: Gong.bg




About Никола Генчев

Read All Posts By Никола Генчев

Вашият коментар