- efbet Лига, БГ Футбол, Футбол

Евандро изпепели Славия и след пълен обрат ЦСКА взе първа победа

Сподели:
348 Views

Отборът на ЦСКА успя да запише първа победа през сезон 2019/20 в efbet Лига, след като сломи след пълен обрат през второто полувреме домакина Славия в късния неделен мач. Макар да не изигра най-добрият си мач определено, „червените” показаха характер след откриващия гол на Янис Карабельов след точно час игра. Влезлият като резерва – Евандро да Силва, се развихри и изравни в 68-ата минута, за да може в 87-ата да донесе първите три точки през новия сезон за тима от „Борисовата градина”.

Така ЦСКА се изкачи до седмото място във временното класиране с актив от четири точки. Славия пък остана девет с точка по-малко. В следващия кръг „червените” приемат Ботев Враца, преди който гостуват на Осиек за Лига Европа. Славия пък ще пътува до Варна за гостуване на Черно море.

Златомир Загорчич пък направи три промени в своя стартов състав след мача с Локомотив Пловдив (2:3), след като Георги Георгиев замени Стергиакис на вратата. Извън стартовия състав оставанаха Георги Йомов и Христо Попадийн.

Люпко Петрович направи пет промени за разлика от крушението срещу Черно море на „Българска Армия” с 1:3, пускайки в игра Николай Бодуров, Тони Уот, Жанио Бикел, Диего Фабрини и Валентин Антов. Стойчо Атанасов дори не бе в групата за мача с “белите”.

Първата част на стадиона в квартал „Овча Купел” бе с много лошо качество. Двата отбора категорично не правиха нападения, които да затруднят опонента, докато играта в центъра властваше напълно. Али Соу опита да си изпроси дузпа в деветата минута, но падането му бе прекалено леко за наказателен удар. В 26-ата пък Жанио Бикел стреля отдясно, но топката бе блокирана първо и леко стигна до Георги Георгиев.

В 35-ата пък „белите” можеха да открият резултата, след като Витаутас Черниаускас се намеси прекалено слабо при удар от дистанция на Иван Дюлгеров. Чунчуков и Кирилов се втурнаха да гонят „свободната” топка, но в крайна сметка стражът на ЦСКА се намеси и улови.

В предпоследната минута от първата част дойде голяма възможност за ЦСКА. Тони Уот изведе зад отбраната на домакините Тиаго Родригес. Той отправи удар с десния крак към далечния ъгъл на Георгиев, но той с дясната си ръка извади топката в ъглов удар. В 50-тата пък Уот свали топката за Али Соу, за да може гамбиецът да бъде в добра позиция за стрелба. Отправен бе удар, но Георгиев с тяло спря топката и почти сигурен гол за „червените”.

Точно след изминаването на час игра Славия откри резултата. Точен за „белите” бе капитанът Янис Карабельов. Иначе Радослав Кирилов отправи добър диагонален изстрел към вратата на Черниаускас, а топката се отби в левия страничен стълб на „червената” греда. След това се върна в Карабельов, а пет човека от отбраната на ЦСКА не попречиха на капитана на „белите” да открие резултата в опразнената врата. Така той вкарва в трети пореден двубой за Славия срещу ЦСКА.

След точно час игра обаче напук на засилващия се натиск от ЦСКА, то Славия поведе в резултата. Радослав Кирилов стреля от наказателното поле към вратата на ЦСКА, а топката срещна левия страничен стълб на Черниаускас. Тя се върна към дузпата, където бе капитанът Янис Карабельов, който не пропусна в трети пореден мач срещу „червените” да се разпише – 1:0.

Последва двойна смяна от Люпко Петрович, който пусна в игра Евандро и Греъм Кери. В 68-ата минута пък бразилският нападател на ЦСКА изравни резултата, след като Димитър Велковски направи груба грешка, след като му Соу му отне топката и бразилецът нямаше как да пропусне сам срещу Георгиев – 1:1.

Четвърт час преди края на мача пък Славия можеше да си върне превеса в мача. Радослав Василев центрира отляво към Цветелин Чунчуков. Той засече с глава към вратата на ЦСКА, но колегата му от Славия – Владислав Узунов, спря пътя и, за да не дойде втори гол за домакините.

В 81-ата минута Евандро бе близо до второ попадение за ЦСКА, ала ударът му прелетя над вратата на Славия. Три минути преди края на редовното време пък гостите стигнаха до пълен обрат в срещата. Тогава Греъм Кери пласира ниско центриране отляво, а Андреа Христов се размина с топката, за да може на втора греда бразилецът Евандро да порази за втори път “бялата” врата и на практика да донесе първите три точки за ЦСКА през новия сезон.

Източник: Gong.bg Снимка: Нова Броудкастинг Груп

About Никола Генчев

Read All Posts By Никола Генчев

Вашият коментар