- efbet Лига, БГ Футбол, Футбол

Битка на хоризонта: Левски срещу Ботев Пд

Сподели:
356 Views

Тимовете на Левски и Ботев Пловдив се изправят един срещу друг в мач от 3-ия кръг на efbet Лига в понеделник (29 юли) от 18:45 часа на “Виваком Арена Георги Аспарухов”. Срещата ще можете да наблюдавате по DIEMA SPORT.

Левски загуби тежко с 0:3 от АЕК Ларнака в двубой от 2-ия квалификационен кръг в турнира Лига Европа и ще се опита да зарадва феновете си с успех над “канарчетата”. В клуба беше привлечен и Найджъл Робърта, както и Насиру Мохамед, който направи дебюта си в Кипър. Търси се още един краен защитник.

Кристиян Димитров подписа нов договор с Ботев Пловдив като “жълто-черните” победиха Марица с 3:1 в контрола.

Бразилецът Паулиньо има вече 50 мача със синята фланелка – 43 в първенството, 4 за националната купа и 3 в евротурнирите. В тях вкара 12 гола (11 в лигата и 1 в Европа).

Левски влиза в двубоя след най-тежката си загуба от 2 години и 2 месеца насам във всичките си официални мачове – 0:3 срещу АЕК Ларнака в Лига Европа. За последно падна с 0:3 от ЦСКА на 28 май 2017 г. в първенството.

Петър Хубчев е взел в групата цели 7 от 8-те нови попълнения от лятото. Единственият, който не е сред избраниците му, е Асен Чандъров. На разположение са и вратарят Милан Миятович, и защитникът Йоанис Каргас, и халфът Франко Мазурек, и крилата Здравко Димитров и Насиру Мохамед, и нападателите Дени Алар и Найджъл Робърта. В групата е и младият Мартин П. Петков.

Любопитен факт е, че гол на Кристиан Димитров за крайното 1:1 в предишния мач на ботевци на „Герена” на 31 март т.г. прекъсна най-дългата в историята победна серия у дома на сините в първенството срещу съперник от провинцията – 21 поредни успеха.

Новото попълнение Тайлон стана първият футболист в елита през настоящия сезон, подал 2 голови паса в един мач – при 3:1 над Дунав в предишния кръг.

Тодор Неделев първи отбеляза хеттрик в новото първенство, Филип Филипов е пред своя мач №200 в елита. Дебютът на защитника е на 9 август 2008 г. за Локо Мз при загубата с 0:2 от Спартак във Варна.

В сравнение с последния шампионатен мач, наставникът на “канарчетата” извършва две промени. Извън групата останаха Родни Клустър и Антон Карачанаков. На тяхно място сред 18-те попаднаха Александър Тонев и Костадин Ничев.

Източник: Gong.bg

About Никола Генчев

Read All Posts By Никола Генчев

Вашият коментар