- Англия, Европейски футбол, Футбол

“Ман Юнайтед” бе на път да направи чудовищна глупост, но се измъкна срещу “Ковънтри”

Сподели:
33 Views

“Ман Юнайтед” бе на път да направи чудовищна глупост, но се измъкна срещу “Ковънтри”.

Полуфиналът за Купата на английската футболна асоциация завърши – 3:3, а при дузпите резултатът бе – 2:4.

Кеземиро започна до  Хари Магуайър в центъра на защитата, тъй като “червените дяволи” буквално нямаха втори здрав типичен централен бранител за този двубой.

В 23-ата минута символичните гости на “Уембли” организираха много добра атака,  топката достигна до фланга, където Диого Дало върна много добре топката по земя за връхлитащия Скот Мактоминей, който остана почти на празна врата и нямаше как да сбърка – 0:1.

В  края на първото полувреме Маркъс Рашфорд стреля, но вратарят на отбора от “Championship”  изби класно. Последва корнер, при който Магуайър се извиси над всички във въздуха и отбеляза с глава.

Втората част започна още по-добре за “Манчестър Юнайтед”. Бруно Фернандеш стреля, а топката рикошира в играч на “Ковънтри” и влетя в мрежата – 0:3.

Малко след това пък – Ерик тен Хах, реши да извади Коби Мейно и да вкара Кристиан Ериксен, а в следствие на това отборът от Манчестър започваше да губи топката все по-лесно и по-лесно.

В 71-ата минута Джеймс Симс бе изпуснат много сериозно от централната защита двойка на противника, първият получи много добро центриране от свой съотборник  и с ефектно изпълнение намали пасива на своите.

Около 9 минути по- късно резултатът вече бе – 2:3. Кълъм Охеър стреля от доста далечна дистанция, коженото кълбо кълбо рикошира изключително неприятно в Арън Уан Бисака и това не остави никакъв шанс на Андре Онана за реакция.

Драмата бе пълна в 93-ата минута, когато Бисака в опита си да предотврати едно центриране игра с ръка в своето наказателно поле, главният съдия нямаше никакъв друг избор освен да посочи бялата точка. Зад топката застана американският национал – Хаджи Райт, неговото изпълнение бе повече от перфектно – 3:3.

В допълнителни 30  минути и двата отбора удариха по една греда.  Буквално в последните секунди на второто продължение “Ковънтри”  стигна до гол, дело на Виктор Торб, но миг преди това Хаджи Райт бе в положение на засада и попадение нямаше.

Стигна се до дузпи, като Каземиро изпусна първата,  пращайки топката изключително високомерно в средата на вратата, където за съперниковия страж беше много лесно да я спаси. “Ковънтри” обаче  сбърка два пъти от 11-те метра и това помогна на “Манчестър Юнайтед” да избегне един от най-големите резили в историята си.

Финалът на турнира за английската футболна асоциация е на 25 май, а противник на “Юнайтед” там ще е “Ман Сити”. Това е повторение на финалната среща от миналата година, тогава “гражданите ” триумфираха – 2:1.

Автор: SPORTS24 – Спортни статии и анализи

 

 

About Никола Генчев

Read All Posts By Никола Генчев