- Европейски футбол, Испания, Футбол

Драма в края и спорни съдийски решения белязаха “Ел Класико”

Сподели:
30 Views

Драма в края и спорни съдийски решения белязаха “Ел Класико”.

Двубоят бе изключително интересен за гледане, той завърши – 3:2 в полза на “Реал” Мадрид.

Още в 6-ата минута “Барселона” изпълни ъглов удар, а вратарят на съперника Лунин увисна, топката достигна до Андреас Кристенсен, който реализира с глава – 0:1.

Ламин Ямал можеше да направи 0:2, след като надбяга на фланга Едуардо Камавинга и стреля, този път украинският страж на домакините се справи.

В 19-ата минута Лукас Васкес направи за смях Жоао Кансело на фланга, Пау Кобарси се опита да спре испанеца, но го закачи неволно, ала това даде пълно основание на съдията да посочи бялата точка. Зад топката застана Винисиус, който изравни с безпощаден удар високо горе в ъгъла.

в 29-та минута дойде и най-скандалното съдийско решение в този двубой. “Барселона” изпълни корнер, а Ямал прати топката към вратата, тя премина голлинията, но VAR прецени да не отсъди това като гол.

В 70-ата минута Ямал пробва остър пас, който изненада Лунин, последният се намеси неубедително, пращайки топката в краката на Фермин, за когото не бе никакъв проблем да направи добавка – 1:2.

Само след три минути обаче Винисиус даде страхотно прострелно центриране за Васкес, който с много мощен шут върна интригата – 2:2.

В последните секунди Хоселу леко случайно пропусна топката, а тя отиде на пътя на Джуд Белингам, който донесе победата на своите, с което на практика “Реал”  Мадрид си осигури титлата, имайки цели 11 точки преднина пред своя съперник в класирането.

Автор: SPORTS24 – Спортни статии и анализи

About Никола Генчев

Read All Posts By Никола Генчев