- БГ Футбол, Футбол

“Левски” плати цялата главница към НАП

Сподели:
50 Views

“Левски” плати цялата главница към НАП.

Това обяви мажоритарният собственик на “Левски”  Наско Сираков на специална пресконференция днес.

Сираков заяви категорично, че има доверие на Николай Костов.

Ето какво още съобщи на клуба:

“Мажоритарният собственик на „ПФК Левски“ Наско Сираков обяви, че клубът е погасил цялата главница от дълга към Националната агенция по приходите.

„ПФК Левски е платил главница 6 342 000 лева към НАП. В момента за пръв път Левски не дължи нито една стотинка главница, която да носи лихви. Миналата година по това време ни се трупаха много – 2500 лева на ден. Текущи задължения през тази една година са платени 4 004 000 и 2 500 000 милиона са платени към дистрибуртори и доставчици. Общо 13 милиона лева. Затова нашата скамейка е къса и играем с 13-14 човека. Това обаче бе първостепенната задача, която си бяхме поставили и ние се справихме блестящо“, започна Сираков.

„Затова нашата скамейка е къса, играем с 13 човека, когато излязат 4, става ужасно. Това няма да се повтори. Погасяването на главницата към НАП е работа не само на хората в клуба, но и на огромна част от „синята“ общност, която по всякакъв начин се стремеше да помага и да спаси любимия си клуб. Неслучайно казах, че най-важният мач е с НАП, ние сме на път да го спечелим. Най-важното за нас през тази една година беше да отпадне угрозата „Левски“ да слага тирета, запетайки и въпросителни знаци. Убеден съм в този момент, че такава угроза вече няма“, продължи мажоритарният собственик на клуба.

„13 милиона платени, ето я лъжата! Голямата лъжа е, че ако бяхме направили трансфери миналата година, щяхме да платим дълга, приказки за златната кокошка на държавата не ме задоволяват. Искам държавата да уважава „Левски“. Кой как ще интерпретира е негов въпрос. В Будна кома бяхме тогава, не сега. Един финансов гений, който беше на Общото събрание, го каза това. Отдавна излязохме от това състояние. Трябва да отделяме задълженията – към НАП и към Общината“, каза още голмайстор номер 1 в историята на клуба.

Той коментира и друга тема, която вълнува всички фенове – строеж на нов стадион.

„Не съм чел и чул за стадионите в Пловдив за нови 75 милиона. Не е тайна, че от повече от 6 месеца работим и искаме да придобием правото на строеж и да си вземем стадиона за 30 години. Това е, което сме подали като документация към ММС и областната управа. Сега работим отлично и с Общината, нека това да се реши и има други стъпки, за които „синята“ общност ще бъде запозната. Не се стремя да се харесам на никого. Правя това, което смятам, че е добро за „Левски“. Намирам за нормално да има фенове, които са срещу мен, но не приемам действия, които влияят негативно на футболистите и отбора, но се съобразявам. Правя каквото смятам, че е правилно и добро за „Левски“, каза още той.

„Аз вярвам, че ще се класираме в Европа, има го теоретично, че може и да не се класираме, но аз вярвам. За нас е жизненоважно да се класираме и ще направим всичко, за да го направим. Генералният спонсор ще намери начин да осигури средства за издръжката на нови играчи. Казвам издръжка, защото още не сме стигнали ниво да купуваме футболисти. Дължа огромно извинение на треньорското ръководство, макар че те знаеха при какви обстоятелства ще работят. Минимум бройката, която ще вземем сега, май месец, е петима нови играчи и за всеки един продаден играч ще има ново попълнение. Работи се много сериозно по селекцията. Трябва да имаме минимум 18 добри опитни играчи. Истината е, че на нас бройката футболисти, с които разполагаме, не ни е достатъчна, особено като играем в сгъстен цикъл. Надявам се да бъдем конкурентноспособни през следващия сезон“, каза още Сираков.

Той сподели и какво е бъдещето на старши треньора Николай Костов.

„Аз съм провел разговор с Николай Костов. Аз съм категоричен, че това треньорско ръководство ще работи и през следващия сезон. Надяваме се скоро да обявим подновяването на договорите им“, категоричен бе Сираков.

Той коментира и задълженията, които „Левски“ има към един от бившите си собственици Васил Божков.

„Не виждам начин да се реши въпроса с Васил Божков, разчитам на думата му, че няма да си ги поиска. Големият проблем е, че те стоят във финансовия баланс. Истината е, че не съм се виждал с Васил от много години, чувал съм го по телефона. Ще инициираме разговор, много е сложен правно този казус, ще трябва много сериозно да се обмисли, ще направим опит, не знам колко са точно задълженията, мисля, че са 16-17 милиона с натрупаните лихви. Сигурен съм, че господин Божков няма да си поиска, въпросът е да се изчистят. Ние няма смисъл да дъвчем тази тема с Васил Божков, защото нито ние можем да го решим този въпрос, а имам и съмнения от правна гледна точка дали и Васил може да го реши“, коментира Сираков.

Той взе отношение и по ексцесиите, които се случиха на мача с „ЦСКА-София“ миналата неделя.

„Ще излезем с предложение към новото ръководство на БФС, стигнахме до заключение, че при настоящите съоръжения, с които играем, няма значение на кой стадион ще играем, но тези дербита трябва да са без гостуваща публика, за да няма смъртен случай. Въпросът за случилото се в Сектор А е към органите на реда, не приемем, че това става по време на мач на „Левски“, страшно много съжалявам, че се случи такова нещо“, завърши Сираков”.

 

Автор: SPORTS24 – Спортни статии и анализи Снимка: levski.bg

About Никола Генчев

Read All Posts By Никола Генчев