- Англия, Европейски футбол, Футбол

“Ман Юнайтед” освободи директор с 11-годишен стаж

Сподели:
44 Views

“Ман Юнайтед” освободи директор с 11-годишен стаж.

Джон Мъртоу вече не е отговорен за спортно-техническите въпроси в клуба.

Мнозина от феновете на отбора обвиняваха именно Мъртоу за неуспехите на терена.

Ето какво съобщи сайтът на “Манчестър Юнайтед”:

“Джон Мъртоу трябва да се оттегли от поста си на футболен директор на “Манчестър юнайтед” и да напусне клуба, след като почти 11 години в най-различни роли в “Карингтън”.

Сър Джим Ратклиф, съсобственик на “Манчестър Юнайтед”  заяви: “Искаме да благодарим на Джон за неговата вярна служба в продължение на много години и за неговата подкрепа и почтеност по време на този период на преход. Той си тръгва с най-добри пожелания за бъдещи успехи   от нас”.

Джоел Глейзър, съпредседател на “Манчестър Юнайтед” заяви: “След 11 години неуморна работа за клуба, Джон взаимно се съгласи с нас, че сега е точният момент да се оттегли  и да позволи  да се създаде  новата структура на футболното ръководство. “Той винаги ще бъде добре дошъл отново в “Манчестър “Юнайтед” като приятел на клуба”.

“INEOS” вече направиха своето първо кадрово назначение в клуба, те назначиха бившия служител на “Манчестър Сити” Омар Берада, който започва работа в клуба от юли месец, 2024 г. Позицията му ще бъде “главен изпълнителен директор”.

Основният фаворит за нов спортен директор се казва –  Дан Ашуърт, който съвсем доскоро работеше в “Нюкасъл”, а преди това беше част от “Брайтън”.

Ашуърт ще има задачата да промени хаотичната трансферна политика на “Манчестър Юнайтед”, както и да реши бъдещето на Ерик тен Хах.

Автор: SPORTS24 – Спортни статии и анализи

 

 

 

 

About Никола Генчев

Read All Posts By Никола Генчев