- efbet Лига, БГ Футбол, Футбол

“Лудогорец” изнесе футболна лекция на “Левски” за едно полувреме

Сподели:
181 Views

“Лудогорец” изнесе футболна лекция на “Левски” за едно полувреме.

Мачът между двата отбора, игран снощи завърши – 5:1!

Георги Дерменджиев заложи отново на Квадво Дуа и Руан Секо на върха на атаката. Контузените Фабио Лима и Асен Митков не бяха налични за Николай Костов, но той можеше да използва всичко друго най-добро, с което разполага.

Още в 3-ата минута домакините изпълниха статично положение, Бернард Текпетей пое топката и подаде по земя за Секо, там Келиан ван дер Каап бе тотално дезориентиран и позволи на бразилеца да вкара отблизо.

В 16-ата минута “сините” организираха много футболна атака. Патрик Мислович изведе с разсичащ пас Марин Петков и младежкият национал на България изравни – 1:1. Тук Диниш Алмейда сериозно забрави да охранява Петков, а Оливие Вердон не направи крачка напред, с която щеше да остави Марин   в положение на засада.

Малко по-късно пък Текпетей буквално разтресе гредата  на Пламен Андреев, след като изпълни превъзходно пряк свободен удар.

До края на полувремето “Левски” опита два удара, които отиваха извън очертанията на вратата, ала Серджио Падт реши да се застрахова за всеки случай и ги изби.

В хода на първата част Аслак фон Витри се контузи бе заменен от Георги Терзиев.

Именно Терзиев реализира втори гол за “Лудогорец” в мача, защитникът получи чудесно центриране на далечната греда, доставено от Рик Джонатан и първият забоде топката в мрежата с глава.

Следваха последователни голове на – Якуб Пьотрвски, Квадво Дуа и Кайо Видал, при които отбраната и вратарят на “Левски” изглеждаха като разграден двор.

Така “Лудогорец” изнесе футболна лекция на “Левски” за едно полувреме. “Орлите” са много близо до това отново да бъдат шампиони на България, те вече имат 6 точки преднина на върха пред “ЦСКА-София, който вчера игра много слабо срещу “Локо” Пловдив и загуби – 1:2. Тимът от Разград има и мач по-малко. “Левски” е 4-ти в класирането.

 

Останалите резултати от кръга досега:

“Крумовград” – “Хебър” – 3:2

“Славия” – “Пирин” – 0:0

“Етър” – “Арда” – 2:1

Автор: SPORTS24 – Спортни статии и анализи

 

 

About Никола Генчев

Read All Posts By Никола Генчев