- Баскетбол, НБА

Александър Везенков и Сакраменто Кингс спечелиха срещу ЛА Клипърс в НБА

Сподели:
57 Views

Александър Везенков отбеляза две точки, а Домантас Сабонис вкара други 22 и спечели 20 борби при победа на Сакраменто Кингс със 109:95 срещу гостуващия Лос Анджелис Клипърс в мач от редовния сезон на Националната баскетболна асоциация на САЩ и Канада (НБА).

С този ключов успех Сакраменто се изкачи на седмата позиция в Западната конференция при почти пълен паритет с осмия Финикс Сънс. Двата отбора имат по 44 победи и 31 загуби, изоставайки с по един успех от Далас Маверикс и Ню Орлиънс Пеликанс. Една победа по-малко има деветият Лос Анджелис Лейкърс.

Везенков се задържа на игрището 9:35 минути, след като се появи в игра във втората четвъртина. Той стартира мача с две точни стрелби от нарушение за 33:24 и Кингс задържаха преднината си до самия край, за да се изкачат на второто място в Тихоокеанската дивизия.

Девиън Мичъл вкара четири тройки през първото полувреме и завърши с 14 точки, а Де’Арън Фокс завърши с 20 пункта и седем асистенции. Кийган Мъри помогна с други 19 точки и Трей Лайлс завърши с 15 като резерва. За Клипърс най-резултатен бе Ръсъл Уестбруук с 20 точки, а Пол Джордж вкара 18.

Денвър Нъгетс, лидер в Западната конференция с баланс 53/23, спечели със 110:105 срещу Сан Антонио Спърс. Никола Йокич наниза 42 точки и спечели 16 борби, а Аарън Гордън записа 23 пункта за успеха. Майкъл Портър пък завърши с 15 точки и рекордните в кариерата му 16 борби.

Йокич, който направи и шест асистенции, изпревари Кармело Антъни на третото място във вечната ранглиста на реализаторите за Денвър с 13 978 точки. Първият избор в драфта Виктор Уембеняма пък завърши с 23 точки, 15 борби, девет блокирани изстрела и осем асистенции за Спърс.

Кели Оубри вкара 17 от 25-те си точки в последната четвъртина, а Джоел Ембийд се завърна в игра с 24 пункта при победа на Филаделфия 76ърс със 109:105 срещу Оклахома Сити Тъндър. Така Сиксърс останаха осми в Източната конференция и са на позиция за плей-ин турнира в НБА.

Тъндър, трети в Западната конференция, бяха без контузените Шай Гилджъс-Алекзандър и Джейлън Уилямс.

Автор: Ивайло Георгиев, БТА

 

 

About Никола Генчев

Read All Posts By Никола Генчев