- АТР, БГ Тенис, Тенис

Григор Димитров даде всичко от себе си, но класата на Яник Синер се оказа твърде висока

Сподели:
52 Views

Григор Димитров даде всичко от себе си, но класата на Яник Синер се оказа твърде висока.

Нашенецът загуби финалната битка за титлата на “Мастърса” в Маями. Не можем да кажем, че хасковлията направи нещо грешно, просто срещу себе си имаше много силен играч, който не сгреши нито веднъж от бекхенд страната.

Въпреки загубата, от днес Димитров е №9 в Световната ранглиста.

Ето какво съобщи сайтът на родната федерация по тенис:

“Григор Димитров не успя да спечели титлата на турнира от сериите “Мастърс 1000″ в Маями, който е с награден фонд от 8.995 милиона щатски долара.

Българинът отстъпи във финала с 3:6, 1:6 на №3 в световната ранглиста Яник Синер от Италия. Срещата продължи 74 минути.

Това беше първи финал за Григор на турнира в Маями. Първата ракета на България стигна до големия двубой след страхотни победи над трима играчи от топ 10 – Карлос Алкарас (№2), Александър Зверев (№5) и Хуберт Хуркач (№9).

Със страхотното си представяне на турнира Димитров се завръща в топ 10 на световната ранглиста за първи път от 2018 година насам. От утре той ще бъде №9 в света. От началото на годината Григор има 20 победи и само 5 загуби.

Това беше трети финал за Димитров от сериите Мастърс 1000. През 2017 г. той триумфира с титлата в Синсинати, а в края на миналия сезон загуби в Париж от Новак Джокович. За Григор това беше трети финал през тази година. През януари Гришо триумфира с титлата на турнира на твърда настилка от сериите АТР 250 в Бризбън (Австралия), а през февруари игра финал на ATP 250 турнира на твърда настилка в зала в Марсилия.

С днешната си победа Синер пък води с 3:1 успеха в преките мачове срещу Димитров. Двукратният шампион от София е с удивителен баланс от 22 победи и само 1 загуба през тази година, като отстъпи само на полуфиналите в Индиън Уелс на Карлос Алкарас.

Димитров стигна първи до точка за пробив в мача срещу Синер при 2:2 гейма, но не успя да се възползва. Италианецът успя да пробие за да поведе с 4:2 гейма, а след това направи още един брейк за 6:3”.

Автор: SPORTS24 – Спортни статии и анализи Снимка:https://bgtennis.bg/

About Никола Генчев

Read All Posts By Никола Генчев