- БГ Футбол, Европейски футбол, Евроучастници, Лига на конференциите, Футбол

“Лудогорец” отпадна нелепо от Лигата на конференциите

Сподели:
193 Views

“Лудогорец” отпадна нелепо от Лигата на конференциите.

Шампионът на България загуби реванша със  “Сервет”, който се игра късно снощи в Разград – 0:1.

Георги Дерменджиев реши да не прави никакви промени по състава от първата среща в Швейцария, нещо което може да се отчете като грешка, тъй като Руан Секо и Рик Джонатан играха на много добро ниво срещу “Черно море”, но треньорът не посмя да стартира с тях.

“Сервет” започна да пресира още от първата минута, а в 6-ата пък Клод Гонсалвеш отне топката в своята половина, португалецът искаше да върне назад за Оливие Вердон, но пасът беше толкова лош, че изведе Тимоти Коня сам срещу Серджио Падт, а халфът отбеляза – 0:1.

Постепенно “Лудогорец” започна да натиска. В 12-ата минута Якуб Пьотровски подаде за Бернард Текпетей, ганаецът центрира чудесно по земя, но Сон не уцели вратата.

Швейцарците играха много дисциплинирано в защита, като до края на полувремето не позволиха да има опасности пред тяхната врата.

“Орлите” започнаха втората част доста агресивно. В 52-ата минута Аслак фон Витри центрира много остро по въздух, Кайо Видал игра отлично с глава, ала вратарят на гостите изби.

Малко по-късно Кайо Видал направи фрапантен пропуск. Бразилското крило получи страхотен извеждащ пас и беше фронтално срещу вратата,  първият шутира безобразно слабо –  право в тялото на противниковия страж.

Георги Дерменджиев опита да промени нещо,  той заигра с цели трима нападатели едновременно на терена – Руан Секо, Квадво Дуа и Матиас Тисера. Последният влезе в игра чак в 84-ата минута и нямаше възможност да допринесе с изявите си.

Така “Лудогорец” отпадна нелепо от Лигата на конференциите.

 

 

Можете да видите всички резултати от вчерашните двубои в Лигата на конференциите и Лига Европа   ТУК!

Автор: SPORTS24 – Спортни статии и анализи Снимка: ludogorets.com

About Никола Генчев

Read All Posts By Никола Генчев