- АТР, БГ Тенис, Тенис

Голям Григор Димитров надигра Холгер Руне и е шампион в Бризбейн!

Сподели:
138 Views

Голям Григор Димитров надигра Холгер Руне и е шампион в Бризбейн!

Българинът спечели финалната среща – 7:6, 6:4.

Двубоят започна доста трудно за първата ни ракета, като противникът му изпусна два шанса за пробив в откриващия гейм ,  за щастие, Григор  се измъкна.

И  двамата тенисисти играха добре   ала  Холгер направи двойна грешка при 2:1 гейма за бившия №3 в света, Гришо изтърва шанс за пробив. Докрая на сета  пък  съперниците  сервираха стабилно, а     така се стигна до тайбрек, в който хасковлията имаше два мини-пробива аванс.  Руне върна един от тях, но нашенецът запази концентрация и затвори частта при – 7:5 точки.

При 2:1 във втората част Гришо пропусна  цели четири възможности за пробив, датчанинът се спаси  в много дълъг и изморителен гейм. Преди това пък родният състезател изпусна още един  шанс  да вземе подаването на младока.

При резултат 3:3  Димитров започна да става много агресивен в своята игра и принуди Световният  №8 да греши, българинът достигна до два шанса за пробив и го реализира, възползвайки се от втората възможност.

Григор Димитров завърши мача много спокойно на свой  сервис, той приключи двубоя с осем директни точки от начален удар, а  в последните си две срещи   в турнира пък  изобщо не беше пробит, губейки само един сет по време на цялата седмица!

Това е първа ATP титла  за Григор Димитров от 2017 година и втора в Бризбейн,   Григор  от понеделник ще се подвизава на   позиция №13 в Световната  ранглиста.

Автор: SPORTS24 – Спортни статии и анализи Снимка: ATP

 

 

About Никола Генчев

Read All Posts By Никола Генчев