- Англия, Европейски футбол, Футбол

Нюкасъл елиминира Манчестър Сити за “Карабао Къп”, Ливърпул отстрани Лестър

Сподели:
121 Views

Нюкасъл  победи Манчестър Сити с 1:0 в мач от 1/16-финалите в турнира за Купата на футболната лига в Англия “Карабао къп”.

Нюкасъл, финалист в турнира от миналия сезон, елиминира фаворита благодарение на попадение на Александър Исак в 53-а минута.

 

Сити е носител на трофея в 6 от последните 10 издания на турнира, но не успя да намери път към вратата на “свраките” и напусна надпреварата още в тази ранна фаза.

 

Ливърпул се класира за осминафиналите след победа с 3:1 над Лестър на “Анфийлд”.

Мърсисайдци бяха догонващи в резултата, след като Кейси Макатиър даде преднина за Лестър с попадение още в 3-а минута.

Коди Гакпо изравни малко след почивката, а с бомбен удар Доминик Собослай направи пълен обрат в 70-а минута. Диого Жота оформи крайното 3:1 в самия край на двубоя.

Челси най-сетне зарадва своите привърженици с победа с 1:0 срещу Брайтън. Лондончани нямаха победа в три поредни мача, в които не успяха да отбележат гол, но срещу Брайтън стигнаха до успех с попадение на Николас Джаксън и се класираха за следващия етап на турнира.

След срещите снощи бе изтеглен и жребият за осминафиналите, като най-интригуващ е двубоят между Манчестър Юнайтед и Нюкасъл, който е повторение на финала от миналия сезон. Тогава “червените дяволи” се наложиха с 2:0 и спечелиха трофея.

Интерес предизвиква и лондонското дерби между Уест Хям и Арсенал. Ливърпул гостува на Борнемут, а Челси приема Блекбърн.

Автор Мирослав Димитров,  БТА

 

 

About Никола Генчев

Read All Posts By Никола Генчев