- БГ Волейбол, Волейбол, Национални отбори

Женският национален отбор по волейбол записа първа победа в пред Олимпийския турнир в Токио

Сподели:
145 Views

Женският национален отбор по волейбол записа първа победа в пред Олимпийския турнир в Токио.

Момичетата на Лоренцо Мичели победиха Перу – 3:0, имайки явно превъзходство през целия мач.

Това съобщи сайтът на родната федерация по волейбол:

“Женският национален отбор постигна убедителна победа над Перу с 3:0 (25:13, 25:18, 25:16) в олимпийския квалификационен турнир. За България това е първи успех на японска земя. Нашите не оставиха никакво съмнение кой е по-добрият отбор и изнесоха лекция на южноамериканките.

Само първите няколко разигравания в мача бяха равностойни и дори Перу поведе с 3:1. Със серия от пет поредни точки взехме нещата в свои ръце. Непрекъснато воденият от Лоренцо Мичели тим увеличаваше аванса си. Накрая взехме първия гейм с разгромното 25:13.

Втората част беше и най-равностойна. В него перуанките не само се държаха равностойно, но поведоха с 9:7. Тогава ние обърнахме отново резултата до 17:14. Тогава Мичели поиска прекъсване, защото съперникът ни изравни. Италианският треньор върна искрата в отбора и завършихме гейма с шест поредни точки – 25:18.

В третата част мач реално нямаше. Направихме 12 поредни точки, с които резултатът стана 18:4. Началният удар на Мария Кривошийска беше толкова категоричен, че Перу не можеше да се справи. Чак тогава съперникът успя да спре българската офанзива. Но резултатът вече бе толкова голям, че нямаше какво да се случи. Въпреки че Перу спаси четири мачбола, спечелихме хубава победа, като тя дойде при резултат 25:16 в третия гейм.

Утре България играе следващия мач в турнира срещу Аржентина отново от 7 ч. Двата отбора са с равен брой точки – по четири”.

Автор: SPORTS24 – Спортни статии и анализи

About Никола Генчев

Read All Posts By Никола Генчев