- БГ Футбол, Европейски футбол, Евроучастници, Лига на конференциите, Футбол

Николай Костов: “Големият въпрос е как ние ще опазим Марио Гьотце, от когото идва цялата креативност на “Айнтрахт”

Сподели:
185 Views

Николай Костов: “Големият въпрос е как ние ще опазим Марио Гьотце, от когото идва цялата креативност на “Айнтрахт”.

Треньорът беше изключително конкретен преди реванша срещу германците от плейофите на Лигата на конференциите, който е днес от 21:30 часа.

 

Ето как сайтът на “Левски” отрази брифинга:

“Треньорът на „Левски“ Николай Костов показа спокойствие преди мача-реванш с „Айнтрахт“. Той е уверен, че тимът му има шансове да отстрани именития си съперник.

„Първо искам да изкажа съболезнования за починалите наши фенове в катастрофата след първия мач. Искам да го направя от името на треньорския щаб, отбора, нашия клуб“, започна Костов.

„Първият мач ни дава основание да вярваме в нашите възможности. Играчите сами го осъзнаха. Надявам се не да изиграем силен мач, който да не остане в историята, а напротив – да елиминираме „Айнтрахт“. Ние се повлияхме от емоциите, но те са много приятни. Това ще даде много дух на играчите. Усещам спокойствие в тях. Мисля, че няма да сме напрегнати като в първия мач“, продължи треньорът.

„Не мисля, че промените в „Айнтрахт“ ще се отразят на „Левски“. Концентрирани сме в мача. Имахме време за анализи, за подготовка, за разлика от съперника ни. Нашите играчи тренираха, докато те играха мач. Въпросът е как да се справим с фланговите играчи на „Айнтрахт“. Взели сме мерки как да предотвратим неприятности от този характер. Не е тайна, че и нашата игра е базирана на играта по фланговете. Така, както те са взели решение как да противодействат, така и ние сме го направили. Големият въпрос е как да опазим този велик играч Гьотце. От него идва цялото творчество в играта на „Айнтрахт“, коментира още треньорът на „сините“.

„Една от изненадите е, че ще бъде в жълто. Шегувам се. Винаги търсим да уловим моменти, в които да затрудним противника. Даже не мисля, че има много смисъл да говорим преди този мач. Подготвени сме достатъчно добре за него. Всичко влиза в плановете ни. Това е мач на елиминации. Готови сме и за 120 минути, и за дузпи, и за всичко, което може да ни се случи“, завърши Костов.

С него на пресконференцията в Германия се яви и защитникът Кристиан Димитров.

About Никола Генчев

Read All Posts By Никола Генчев