- АТР, БГ Тенис, Тенис

Жалко, много малко не достигна на Димитър Кузманов да спечели турнира в Братислава

Сподели:
142 Views

Жалко, много малко не достигна на Димитър Кузманов да спечели турнира в Братислава.

Българинът игра достойно срещу Виталий Сачко, но загуби – 1:2 сета.

Въпреки това, той ще се изкачи до №180  в Световната ранглиста.

Ето какво още съобщи сайтът на родната федерация по тенис:

“Димитър Кузманов не успя да спечели втората си титла от турнир от сериите “Чалънджър”. Националът на България за Купа „Дейвис” отстъпи драматично във финалната среща на турнира в Братислава (Словакия) с награден фонд 118 хиляди евро. Кузманов поведе със сет, но загуби с 6:2, 2:6, 6:7(2) от Виталий Сачко от Украйна. Срещата продължи 2 часа и 45 минута. Българинът беше само на две точки от победата при 6:5 и 30:0 в третата решаваща част.

За Кузманов това беше четвърти финал на турнири от сериите “Чалънджър”. Българинът има една спечелена титла в Барселона през 2021 година.

Със страхотното си представяне на турнира Мико заработи 60 точки за световната ранглиста. Така той ще се изкачи с 43 позиции до №180 в света.

Кузманов започна великолепно срещата и поведе с 2:0. Сачко успя да върне пробива, но веднага Мико отговори с рибрейк за 3:1. Българинът проби отново при 5:2 и спечели първия сет.

Във втората част Сачко направи два пробива и изравни резултата след 6:2.

Мико допусна пробив още в първия гейм на третия решителен сет, но успя да изравни при 2:2. Сачко постигна нов пробив за 5:4 и сервира за спечелване на мача. Кузманов показа страхотен характер и успя да върне пробива за 5:5, а след това си стигна до тайбрек. За съжаление в него Сачко поведе с 6:1 точки и от втората си възможност затвори мача в своя полза”.

Автор: SPORTS24 – Спортни статии и анализи Снимка:https://bgtennis.bg/

 

About Никола Генчев

Read All Posts By Никола Генчев