- Бойни спортове, Бокс, Други спортове

Българските боксьорки започнаха с победи участието си на международен турнир в Полша

Сподели:
186 Views

Българските боксьорки започнаха с победи участието си на международен турнир в Полша.

Светлана Каменова и Аслъхан Мехмедова не оставиха шанс на своите противнички.

Ето какво съобщи сайтът на родната федерация  по бокс:

“Светлана Каменова и Аслъхан Мехмедова започнаха по отличен начин участието си в 37-ото издание на международния турнир „Феликс Щам“ в Полша. Под ръководството на Борислав Георгиев и Роман Цветков националките ни постигнаха убедителни победи и се класираха за следващия етап.

В категория до 57 килограма бронзовата медалистка от световното първенство в Ню Делхи Светлана Каменова не остави шанс на хърватката Дея Болнача. Българката установи пълен контрол на ринга и бе категорична в представянето си по пътя към победата. В сряда Светлана ще се изправи на четвъртфинал срещу Махзати Агамалиева (Азербайджан).

На полуфинал и с минимум бронзов медал вече е Аслъхан Мехмедова. В категория до 60 килограма тя се справи с австралийката Тина Рахими. Националката ни успя да наложи волята си в здрав мач и в четвъртък ще боксира с Алесия Месиано за място на финал. Италианката е бронзова медалистка от Световното първенство в Истанбул миналата година.

В сряда ни очакват още три мача с българско участие. В категория до 50 килограма Златислава Чуканова ще срещне Анахаим Исмаилова (Азербайджан), а Венелина Поптолева ще боксира с Васила Лъкадири (Франция). Носителката на Купа „Странджа“ Станимира Петрова (54 кг) пък ще се изправи срещу местната звезда Сандра Драбик, която победи на финала в София през февруари”.

 

Автор: SPORTS24 – Спортни статии и анализи Снимка: https://www.bgboxing.org/

 

About Никола Генчев

Read All Posts By Никола Генчев