- Sesame Купа на България, БГ Футбол, Футбол

“ЦСКА 1948” е последният полуфиналист в “SESAME Купа на България”!

Сподели:
147 Views

“ЦСКА 1948” е последният полуфиналист в “SESAME Купа на България”!

Тимът на Тодор Янчев победи доста трудно “Арда” с 0:1, като голът падна в 117-ата минута от дузпа.

Ето какво съобщи сайтът на “ЦСКА 1948”.

“ЦСКА и Арда се изправиха един срещу друг в ¼-финална среща от турнира за Купата на България. Двата тима трябваше да определят кой ще бъде последният тим, който ще продължи спора за трофея. Голямата изненада в състава на „Армейците“ беше оставянето на Ивайло Чочев на резервната скамейка.

ЦСКА стартира активно срещата и още в осмата минута удар на Педриньо от дистанция излезе в аут. Последва период, в който домакините владееха повече топката. В 21-та минута Светослав Ковачев отправи много опасен удар, но той премина в страни от вратата. В 35-та минута дойде и първият точен удар. Той беше дело на Радослав Цонев, но Даниел Наумов успя да се справи. Така първото полувреме завърши при нулево равенство.

В началото на второто полувреме грешка на Парвиз Умарбаев в средата на терена даде шанс на Арда за много опасна контраатака. Преслав Боруков беше изведен сам срещу Даниел Наумов, но вратаря на „червените“ се справи със ситуацията. Малко по-късно Светослав Диков получи топката в ляво на „армейската“ атака и даде пас успоредно на гол линията, но Педриньо не успя да засече. В самия край на редовното време ЦСКА стигна до най-добрата си възможност за гол, но удар с глава на Лазар Марин беше спасен след добра реакция на Васил Симеонов, а Умар Сако изчисти. Без попадения в редовното време и дойде ред за продълженията.

В тях двата отбора действаха доста предпазливо и положенията за гол бяха рядкост. Така се стигна и до 116-та минута, когато Милен Желев игра с ръка в наказателното поле, а това означаваше дузпа в полза на ЦСКА. Педриньо застана зад топката и хладнокръвно реализира за 1:0.

About Никола Генчев

Read All Posts By Никола Генчев