- Sesame Купа на България, БГ Футбол, Футбол

“Лудогорец” и “Черно” море” са на полуфиналите в “SESAME” Купа на България”!

Сподели:
494 Views

“Лудогорец” и “Черно” море” са на полуфиналите в “SESAME” Купа на България”!

“Орлите” успяха да победят “Спартак” Варна с 2:1.

Ивайло Петев бе дал почивка на голяма част от своите основни състезатели, като на вратата застана Симон Слуга, а на лявото крило застана Кайо Видал, за когото това бе и официален дебют. Бернард Текпетей и Аслак фон Витри също бяха

Гостите играха с всичките си титуляри, с изключение на вратаска рокада, както и на тези, които бяха наказани.

“Соколите” създадоха няколко много опасни ситуации в началото на двубоя, а малко след това колективна грешка в отбраната на “Лудогорец” позволи на Александър Белусов да открие за 0:1.

Постепенно “Лудогорец” заигра по-добре и в 14-ата минута Игор Тиаго бе намерен с чудесен дълъг пас, бразилецът стреля, но Иван Дичевски изби.

В 28-ата минута Бернард Текпетей напредна страхотно по фланга и достави отлична топка за Тодор Неделев, който обаче не уцели вратата.

Малко по-късно Якуб Пьотровски достави центриране за Кайо Видал, той пое, обърна се и с много трудно изпълнение изравни – 1:1.

През втората част гостите се прибраха умело в своята половина. Ивайло Петев  заигра  с двама нападатели в търсене на гол, пускайки Матиас Тисера.

Около 15 минути преди края Дени Групер тръгна по крилото, центрирането му бе блокирано, топката попадна на крака на Мануел Шоу. Националът на Ангола изстреля топовен шут и донесе успех за своя тим.

“ЦСКА-София” пък загуби от “Черно море” – 1:2.

Отборът на Илиан Илиев изигра изключително добре тактически двубоя, като още в началото Александър Василев проби чудесно по фланга, подаде, но Алекс Фернандес прати топката много високо над вратата.

През втората част резервата за домакините – Дюкенс Назон, уцели две греди, но малко по-рано ваарненци получиха дузпа за игра с ръка на Брадли де Нойер. Зад топката застана Атанас Илиев, който с много хладнокръвие и сила в изпълнението преодоля Димитър Евтимов.

После пък Тибо Вион си вкара автогол, а в продължението на редовното време същото направи и Влатко Дробаров.

Днес е последният четвъртфинал,  който противопоставя “Арда” и “ЦСКА 1948”.

Автор: SPORTS24 – Спортни статии и анализи Снимка: ludogorets.com

 

About Никола Генчев

Read All Posts By Никола Генчев