- Англия, Европейски футбол, Футбол

“Манчестър Сити” съвсем се приближи до “Арсенал” в класирането на Висшата лига

Сподели:
166 Views

“Манчестър Сити” съвсем се приближи до “Арсенал” в класирането на Висшата лига.

“Гражданите” победиха “Астън Вила” 3:1.

Домакините успяха да вкарат 3 безответни гола  до почивката, те бяха дело на –  Родриго, Илкай Гюндоган и Рияд Марез от дузпа.

Оли Уоткинс успя да отбележи почетно попадение за гостите в 61-ата минута.

Тимът на Хосеп Гуардиола вече е само на 3 точки от върха, тъй като лидерът “Арсенал” завърши при резултат 1:1 срещу “Брентфорд”.

Припомняме, че “Арсенал” и “Ман Сити” се изправят един срещу друг на 15 февруари от 21:30 часа, като мачът бе отложен по-рано през сезона.

“Челси” продължава да има само 2  победи в последните си 12 мача, след като лондончани не успяха да победят съседите си от “Уест Хям”, въпреки че 5 от скъпите покупки на отбора през зимата бяха титуляри. Двубоят завърши – 1:1. Голмайстор за гостите бе Жоал Феликс, а за домакините такъв бе Емерсон Паламиери.

“Тотнъм”  претърпя тотален крах срещу “Лестър”, губейки с 1:4 и то при положение, че имаше преднина в резултата.

“Ман “Юнайтед”  извоюва много ценен успех над  “Лийдс Юнайтед”  с 0:2, като домакините започнаха много силно и двете полувремена и с пресата затрудняваха изнасянето на топката на противника. Само добрите намеси на Давид де Хеа оставиха тима му в двубоя.

Мениджърът  на “Манчестър Юнайтед” –  Ерик тен Хах, забеляза слабостите в халфовата линия на тима си и и върна Ваут Вегхорт в средата на терена, постави Бруно Фернандеш на фланга, а на негово място като плеймейкър заигра Марсел Забицер. На върха на атаката се оказа Маркъс Рашфорд.

Тези ходове  на треньора се оказаха много печеливши, тъй като в 80-ата минута Забицер подаде чудесен диагонален пас за Люк Шоу, който веднага центрира за Рашфорд, последният заби топката в в мрежата с глава.

Резервата – Алехандро Гарначо, успя  да се разпише няколко минути по-късно, младокът получи много добро извеждащо подаване от Ваут Вегхорт  и напредна по фланга и отбеляза – 2:0.

“Манчестър Юнайтед” изглежда уверен за мястото си в  топ  4, тъй като има сериозна преднина пред своите конкуренти.

Останалите резултати от кръга до момента:

“Кристъл Палас” – “Брайтън” – 1:1

“Фулъм – “Нотингам  Форест” – 2:0

“Саутхемптън”– “Уулвърхемптън” –  1:2

Автор: SPORTS24 – Спортни статии и анализи Снимка: Twitter

About Никола Генчев

Read All Posts By Никола Генчев