- БГ Волейбол, Волейбол, Национални отбори

Пламен Константинов говори по всички актуални теми, свързани с националния отбор по волейбол

Сподели:
148 Views

Пламен Константинов говори по всички актуални теми, свързани с националния отбор по волейбол.

Селекционерът даде първата си пресконференция, след като се завърна на поста.

“Националният отбор винаги за мен е бил нещо специално. И като състезател, и като треньор. нищо друго не е стояло на преден план освен да радваме хората  с добър волейбол. Искам да върнем вярата на феновете, че този отбор може да играе добре, без да го натоварваме с много големи очаквания, тъй като мисля, че именно това натежа в последните години”.

“Не знам дали ще има подходящ момент, в който да поема отбора. Нормално е за всеки отбор по света да има спадове. Не мисля, че проблемът е в треньорите, помпането с нереални   очаквания не позволява на младите   ни играчи  да разкрият потенциала си, последните ни големи успехи са постигнати от друго поколение. Другият голям проблем са играчите, които нямат мотивация да играят за националния отбор”.

“Някои от по-опитните съзтезатели имат желание да помагат, но когато са  опитни не се знае в какво физическо състояние ще бъдат след 4-5 месеца, няма гаранция,  че ще участват, но са готови да помогнат най-вече, защото  е предолимпийска  година”.

Константинов заяви, че не бива да се изпада в крайности и да се залага само на млади или пък само на опитни волейболисти, защото така “трудно се постигат цели”.

“Аз мисля, че не трябва да се гледа дългосрочно в момента, а да се гледа като предолимпийска година и да се   постигне най-доброто за България и с и с най-добрите волейболисти.  Със започването на следващия  олимпийски цикъл,   ще  се изгради една дългосрочна програма, която да покаже кой може да го изиграе и и да се затвори вратата, за този който не може”.

За Матей Казийски: “Той е топ състезател, мечтая си да го видя с националната фланелка, все още не съм разговарял с него, но решението е изцяло негово”.

За групата на България на Евро 2023: “Словения  е е на световно ниво в нашата група. Украйна също не е слаб отбор. Испания и  Финландия трябва да са преодолими съперници за нас. В групата няма слаби отбори, можем да побеждаваме само с максимална концентрация. Нашата група е втората по сила на това Европейско първенство”.

Пламен Константинов изрази задоволство че мачовете ще бъдат във Варна, те започват през месец август.

Помощник на Пламен Константинов ще бъде бившият разпределител на националния отбор –  Андрей Жеков. Двамата са отказали предложение за 3-годишен договор, като са подписали договор за една година.

“Аз отказах тригодишен договор. С Андрей Жеков искаме да видим за една година дали ще можем да помогнем. Да извлечем максимума и да постигнем резултат. След това оставам отворена вратата на федерацията. Дали са доволни, дали искат друг да работи, тяхно решение е”, завърши по-важното от своята пресконференция Пламен Константинов.

 

Николай Иванов пък ще бъде координатор на всички национални отбори по волейбол.

 

Автор: SPORTS24 – Спортни статии и анализи Снимка: https://bvf.bg/

 

 

 

About Никола Генчев

Read All Posts By Никола Генчев

Вашият коментар