- Голям шлем, Тенис

Ига Швьонтек победи Онс Жабюр и взе трета титла от Големия шлем след успех на Откритото първенство на САЩ

Сподели:
126 Views

Полякинята Ига Швьонтек спечели втора титла от Големия шлем за годината след като триумфира на Откритото първенство на САЩ при жените. 21-годишната Швьонтек победи Онс Жабюр (Тунис) с 6:2, 7:6(5) във финала, продължил час и 50 минути. Това е първи трофей за полската тенисистка от Откритото първенство на САЩ и общо трети на сингъл от турнирите от Големия шлем, а Жабюр игра на втори пореден финал на подобно ниво, след като загуби от Елена Рибакина в битката за титлата на „Уимбълдън“. Тунизийката бе близо до това да стигне до трети сет, но Швьонтек удържа победата в две части.

Втората титла на Ига Швьонтек на „Ролан Гарос“ бе част от продължилата 37 мача победна серия за нея, а сега на турнира, в който Серина Уилямс сложи край на кариерата си, полякинята стана първата тенисистка след американката от 2014 година, която печели седем трофея в един сезон и първата от 2016-а насам, която взима две титли от Шлема в съответния период. В последните си 10 финала тя е стига до успеха без да загуби сет и бетонира първата си позиция в световната ранглиста.

Победата на Швьонтек над Онс Жабюр увеличи рекорда й през годината на 55 победи и само седем загуби. Тя имаше мачбол при 6:5 в своя полза във втория сет при сервис на тунизийката. В тайбрека Жабюр поведе с 5:4, но полската тенисистка спечели следващите три точки.

„Просто не очаквах много преди този турнир. Имаше много предизвикателства – това е Ню Йорк. Много съм горда как се справих психически“, коментира Ига Швьонтек след финала.

„Бяха невероятни две седмици. Ига заслужи победата. Ще продължа да работя здраво и надявам се скоро ще стигна до титла“, добави Онс Жабюр.

Автор: Кремена Младенова, БТА Снимка: https://www.facebook.com/usopentennis/photos/a.124965457186/10158873984657187/

About Никола Генчев

Read All Posts By Никола Генчев

Вашият коментар