- БГ Волейбол, Волейбол, Национални отбори

България отстъпи на шампиона Полша на старта на световното първенство

Сподели:
124 Views

Световно първенство по волейбол за мъже, мачове от група “С” на турнира:

група “С”:

Полша – България – 3:0 (25:12, 25:20, 25:20)

България отстъпи на действащия шампион Полша с 0:3 (12:25, 20:25, 20:25) на старта на група “С” от световното първенство по волейбол за мъже.

Отборът на Николай Желязков загуби първите две разигравания в мача и след това изостана след няколко силни серии на домакините на първенството. Те спечелиха на два пъти по четири безответни точки за 12:5 и 20:8, след което затвориха с лекота гейма при 25:12.

Втората част бе значително по-равностойна, като този път българите поведоха с 12:10 на домакините на световното първенство след четири поредни спечелени разигравания. Поляците обаче отговориха със същото и до края увеличиха преднината си на пет точки.

Третият гейм бе равностоен до средата, когато поляците отново се откъснаха от българите и в последствие получиха пет мачбола. Камил Семенюк изпрати първия от сервис в аут, но в ответното разиграване той посрещна топката, а Матеуш Биениек я вкара в полето на гостите за крайното 25:20.

Най-резултатен за българите бе капитанът Цветан Соколов с 9 точки, следван от Александър Николов с една по-малко. Алекс Грозданов и Аспарух Аспарухов пък отбелязаха по пет, като и двамата направиха по две успешни блокади. За поляците най-резултатен бе Семенюк, който заби пет аса и завърши с 16 точки.

В друг мач от група “С”, САЩ надделя с 3:0 (25:18, 25:20, 25:12) срещу Мексико. За следващата фаза се класират първите два отбора от шестте групи, както и четирите трети с най-добри показатели.

Автор: Ивайло Георгиев, БТА

About Никола Генчев

Read All Posts By Никола Генчев

Вашият коментар