- Баскетбол, БГ Баскетбол, Национални отбори

България отпадна на четвъртфиналите на Европейското първенство по баскетбол за младежи до 20 години

Сподели:
225 Views

Българският национален отбор по баскетбол за младежи до 20 години загуби от Финландия с 64:67. Националите показаха страхотен дух и бяха на крачка от това да направят страхотен обрат, но не успяха да се класират на полуфинал на Европейското първенство, Дивизия Б, в Тбилиси (Грузия).

Българите си направиха мача труден след слабо първо полувреме и изоставане с двуцифрена разлика, но с характер се върнаха през второто полувреме и малко не стигна за пълен обрат. Финландия спечели в края с 67:64 като показа повече свежест и концентрация от наказателната линия.

Така в битка за място на финала скандинавците ще се изправят срещу Исландия, който изненадващо сложи край на серията без загуба на Швеция. В другия полуфинал Сърбия ще спори с Естония.

Българите започнаха със серия 2:12 и до края на първата част финландците успяха да увеличат разликата до 12 точки. Втората част бе слабо резултатна и равна. Чак след почивката българите показаха какво могат в защита и спечелиха с 19:9.

Играчите на Георги Младенов изравниха за първи път в началото на последната четвърт, но две тройки на съперника отново пратиха скандинавците напред. Драмата на терена се запази до края. 3 минути преди края финландците водеха с 3 точки, а при оставащи 2:20 Васил Попов изравни с първия си кош в мача. Съперникът отново поведе, а с няколко изпуснати стрелби от наказателната линия  българите пропуснаха шанса да се класират на полуфинал на този форум за първи път от 2015 г.

Емил Стоилов изигра нов отличен мач и за 38 минути на терена завърши с 14 точки и 17 борби за “дабъл дабъл” и коефициент от 25.

Константин Костадинов отново игра цял мач без смяна и също записа “дабъл-дабъл” – 14 точки и 11 борби. Отлично включване от пейката направи Михаил Комбаков, който наниза  12 точки и направи 6 асистенции. Рожденикът днес Георги Герганов завърши с 10 точки.

Следващият съперник на България за разпределение на местата от 5-о до 8-о ще бъде Швеция.

Автор: Ива Кръстева, БТА

About Никола Генчев

Read All Posts By Никола Генчев

Вашият коментар