- БГ Футбол, Национален отбор, Футбол

Официално: Българският национален отбор по футбол има нов селекционер!

Сподели:
305 Views

Официално: Българският национален отбор по футбол има нов селекционер!

Това е сърбинът – Младен Кърстаич.

Той подписа договор за две години!

Ето какво още съобщи сайтът на БФС:

“Сръбският специалист Младен Кърстаич е новият национален селекционер на България. Това реши Изпълнителният комитет на Българския футболен съюз на днешното си заседание, проведено в НФБ „Бояна“. 48-годишният треньор подписа договор за 2 години и ще дебютира начело на „лъвовете“ в септемврийските мачове от Лигата на нациите срещу Гибралтар и Северна Македония. В екипа на Кърстаич влизат асистентите му Неманя Милинчич и Стефан Янкович, а треньор на вратарите ще бъде Дарко Божович. Към треньорския екип се присъединява и бившият български национал Иван Иванов, който работи с новия селекционер по време на престоя си в Партизан (Белград).

Младен Кърстаич и екипът му бяха официално представени пред спортната общественост от президента на БФС Борислав Михайлов и техническия директор Георги Иванов, които изразиха задоволството си от сключения договор. „Смятам, че това е стъпка в правилната посока. Младен е представител на традиционно силна футболна и треньорска школа. Той е млад и амбициозен, но въпреки това разполага със солиден опит и съм сигурен, че с авторитета си ще допринесе за по-доброто бъдеще на българския национален отбор“, заяви Борислав Михайлов.

Младен Кърстаич е една от легендите на Партизан и сръбския футбол. Роден е на 4 март 1974 г. в Зеница, а футболният си път започва от школата на местния Челик. В продължение на 4 години носи фланелката на Партизан, а почти цяло десетилетие играе на високо ниво в Бундеслигата и печели шампионската титла и Купата на Германия с екипа на Вердер (Бремен). Впоследствие играе за Шалке 04, преди да завърши кариерата си в Партизан.

За националния отбор на Сърбия има 59 мача и 2 гола. Треньорският му път стартира като асистент на Славолюб Муслин в представителния тим на Западната ни съседка, а през 2017 г. е назначен за селекционер и води Сърбия на Световното първенство в Русия през 2018 г. Впоследствие става председател на Борда на директорите на босненския Радник, води елитния сръбски ТСЦ Бачка Топола, а последния му професионален ангажимент е като старши треньор на израелския гранд Макаби (Тел Авив).

Ръководството на Българския футболен съюз пожелава успех на Младен Кърстаич в новата му роля!

На днешното си заседание Изпълнителният комитет също така прие годишния счетоводен отчет на БФС и „НФБ“ ЕАД и одобри персоналния състав и правилата за дейността на новосформирания Обществен съвет към ИК. За председател на съвета бе избран Валентин Михов, негов заместник ще бъде Христо Порточанов, а членове – Андрей Желязков, Антон Попов, Божил Колев, проф. Лъчезар Димитров и Константин Баждеков”.

ВАЖНО!!!!!! SPORTS24 няма да отразява нито един двубой на националния отбор, докато това ръководство на БФС управлява футбола ни!!!

Автор: SPORTS24 – Спортни статии и анализи Снимка: bfunion.bg

About Никола Генчев

Read All Posts By Никола Генчев

Вашият коментар