- Бойни спортове, Бокс, Други спортове

Пулев загуби срещу Чисора в Лондон

Сподели:
138 Views

Пулев загуби срещу Чисора в Лондон.

Дерек Чисора победи Кубрат Пулев в двубой в тежка категория на професионалния бокс в Лондон. Британецът спечели с два срещу един съдийски гласа след 12 рунда в зала “02 Arena”.

Двамата боксьори си размениха по няколко рунда, а двубоят започна да става много интересен след петия. В шестата част Чисора пласира няколко точни удара и в седмия отвори аркада над лявото око на Пулев.

Това не спря българина, който контрира с тежък удар с дясната ръка в осмия рунд и продължи със серия от ляв и десен, изпратили Чисора на въжетата. Британецът обаче издържа до гонга и се добра до девети рунд, в който изпрати три много тежки удара в главата на Пулев.

В десетия рунд Чисора отвори още една аркада на Пулев – този път над дясното око, а в 11-ия българинът натисна британеца в ъгъла и му нанесе няколко тежки удара. Така той скъси дистанцията до фаворита на съдиите за момента, но крайният резултат зависеше изцяло от последния рунд.

Преди началото Чисора бе предупреден от треньора си, че българинът ще атакува в първата минута, но вместо това британецът бе по-агресивен на старта. Пулев отговори подобаващо и до края Чисора предимно се защитаваше. Той го направи умело, което му осигури и минимална победа.

Автор: Ивайло Георгиев, БТА Снимка: Facebook

 

About Никола Генчев

Read All Posts By Никола Генчев

Вашият коментар