- БГ Футбол, Футбол

Голяма легенда на “Лудогорец” си тръгва от клуба!

Сподели:
1 192 Views

Голяма легенда на “Лудогорец” си тръгва от клуба!

Бразилецът –  Вандерсон,  има основна заслуга за добрите игри на “Лудогорец”, както по родните, така и по терените в  Европа.

Той прекара малко повече от 8 години при “орлите”, а в края на май си тръгва от Разград.

Ето какво съобщи сайтът на “Лудогорец”:

“Още едно фундаментално събитие ще съпътства съботния мач на Лудогорец срещу Черно море, след който отборът ще получи купата за единадесетата титла и златните медали. Двубоят ще бъде последен за Вандерсон с екипа на “орлите”. Обичаният от всички фенове бразилец си тръгва след 8 години в тима, 270 изиграни мача и 69 гола във всички турнири.

Вандерсон отбеляза някои от най-емблематичните голове в историята на Лудогорец. Негово попадение в последната минута срещу Стяуа в пелйофа от Шампионската лига през 2014 г. доведе до драмата с дузпите и първото влизане на “орлите” в групите на най-силния клубен турнир. Две години по-късно Вандерсон реализира хеттрик срещу Цървена звезда, което спомогна за отстраняването на сръбския колос и второто влизане в Шампионската лига седмици по-късно.

 

Вандерсон има голове срещу всички водещи отбори в българското първенство, като заради силните си игри стигна до националния отбор на България.

ВАНДЕРСОН В ЛУДОГОРЕЦ

В ЕЛИТА
176 мача/53 гола
В ЕВРОПА
70 мача/14 гола
ЗА КУПАТА И СУПЕРКУПАТА
24 мача/2 гола
ОБЩО
270 мача, 69 гола”

Автор: SPORTS24 – Спортни статии и анализи Снимка: ludogorets.com

About Никола Генчев

Read All Posts By Никола Генчев

Вашият коментар