- БГ Волейбол, Волейбол

Волейболният “Хебър” е шампион на България за втора поредна година!

Сподели:
154 Views

Волейболният “Хебър” е шампион на България за втора поредна година!

Тимът на Камило Плачи надви “Нефтохимик” с 3:0 победи във финалната серия.

“Тигрите” завършиха сезона без загуба.

 

“ВК Хебър Пазарджик защити титлата си в мъжкия ни елит Ефбет Супер Волей, след като този вторник се наложи с 3-1 гейма срещу Нефтохимик 2010 Бургас (17-25, 27-25, 23-25, 15-25). Така, с 3 победи от 3 мача във финалната плейофна серия, и без загубен мач в редовния сезон, “Тигрите” прибавиха пореден трофей във витрината си, след като по-рано този сезон спечелиха Суперкупата и Купата на България.
Пред пълна зала Младост в гр. Бургас и пред погледите на председателя на НВЛ – Живко Желев, президента на БФВ Любослав Ганев и кметовете на Бургас и Пазарджик – Димитър Николов и Тодор Попов, Хебър и Нефтохимик сътвориха истинско волейболно шоу.
thumbnail_749320220426201802.jpg
И двата тима започнаха с високо темпо в двубоя, а след серия от точки в началото на първия гейм, ст. треньорът на Хебър Камило Плачи взе прекъсване при 8-6 в полза на Нефтохимик. Това даде резултат и “Тигрите” заеха лидерската позиция при 10-9 в своя полза, което пък от своя страна накара наставника на бургазлии – Николай Желязков да прекъсне играта. Пазарджиклии обаче не загубиха ритъма и изградиха аванс от четири точки (16-12), а след това напълно наложиха волята си за 25-17 в своя полза. Хебър завърши гейма с изключителните 75% успеваемост в контраатака, докато Нефтохимик имаше проблем в завършването на своите атаки, въпреки доброото посрещане, което показаха (64% позитивно, 33% перфектно).

Нефтохимик стъпи малко по-добре в началото на втория гейм, записвайки три аса за 7-4 в своя полза. Бургазлии продължиха да контролират играта (10-7), но Хебър започна “да диша във вратовете им” и въпреки че Николай Учиков беше безпогрешен за домакините (12-10), гостите обърнаха нещата в своя полза след серия от четири точки. В следващите минути зрителите в зала “Младост”, както и тези пред екраните, станаха свидетели на изключителни разигравания, като двата тима се бориха за всяка точка до последния момент. Домакините показаха по-здрави нерви и изравниха геймовете, след като спечелих втория с 27-25, предимно благодарение на успешна контраатака, резултат от заслабената блокада на Хебър.

Тимът, воден от ст.треньора на мъжкия ни национален отбор – Николай Желзков, загуби концентрация в първите моменти на третия гейм и Хебър поведе с 3-0. Въпреки това, домакините бързо намериха отново своя ритъм, като това доведе до преследване в резултата (7-7, 10-10, 16-16). Словашкият посрещач на Нефтохимик – Юлиус Фиркал, както и австрийският разпределите Александър Туш бяха ключови играчи за своя тим, но въпреки това, по-опитният отбор на Хебър пречупи съперника (22-22) и поведе с 2-1.
thumbnail 094720220426184402
Нефтохимик беше равностоен в първите минути на последния четвърти гейм, но с Якопо Масари на сервис, пазарджиклии дръпнаха напред в резултата (12-8) и поддържайки комфортна точкова разлика, записаха победата и грабнаха титлата.
Бившият италиански национал беше определен за Най-полезен играч, а канадската звезда на Хебър – Брадли Гънтър, пък се оказа любимият играч на публиката, печелейки 16.95% от всички гласове.
thumbnail 833620220426210402
Отзиви:
Иван Станев, капитан на Хебър Пазарджик: “Страхотно е усещането. Отстрани може да изглежда доста лесно, но коства много лишения, труд, самодисциплина от всеки един от нас. През годината сме се доказали като професионалисти, имали сме нашите трудни моменти. И трите мача срещу Нефтохимик бяха завързани, но нашият опит оказа влияние. Благодаря на нашата публика.”
Якопо Масари, състеезател на Хебър Пазарджик: “Много съм щастлив – за феновете, за града, за моя отбор. Беше дълъг сезон, но свършихме добра работа. Много е важно за нас, защото всеки един от играчите даде нещо от себе си. В трудните моменти останахме заедно, за да постигнем резултата, без значение какво се случва на игрището.”
Брадли Гънтър, състезател на Хебър Пазарджик: “Невероятно е това, което направихме. Бяхме малко нервни в началото на сезона, имаше много очаквания към нас да спечелим всички трофеи, но успяхме да го постигнем. Добра работа на нефтохимик, защото ни поставиха под напрежение”
Камило Плачи, ст. треньор на Хебър Пазарджик: “Ние сме силен отбор, но да печелиш винаги не е лесно. Спечелихме обаче всичко, което можем да спечелим. Сега ще насладим. Срещу Нефтохимик и Дея имахме интересни мачове, благодая на момчетата, че успяха да надделеят. Благодаря на клуба, който ми помогна в труден за мен личен момент.”
Виктор Йосифов, състезател на Хебър Пазарджик: “Чувството е неописуемо – да спечелиш всички трофеи през сезона, без загуба! Сега искам само да е се насладя на момента. Поздравления за Нефтохимик!”
Тодор Алексиев, състезател на Хебър Пазарджик: “Аз още не мога да осъзная какво направихме! Да спечелим без загубен мач!Това ми се е случвало в Гърция, но там имах повече време да го осъзная. Аз съм емоционален и винаги ще остана такъв.”
Николай Желязков, ст. треньор на Нефтохимик 2010 Бургас: “Моите състезатели играха добре, затрудниха максимално противника и нямам от какво да се оплача. Мога само да съжалявам, че на полусезона не се подсилихме с още някой играч, който да ни помага в ключовите моменти. Смятам, че фактът, че играхме на всички възможни финали срещу Хебър само показва нашата класа. Преди началото на сезона, ги смятаха за пълни фаворити, така че ако погледнем нещата от гледна точка на това, че завършваме втори, означава, че сме постигнали много.”
Николай Учиков, състезател на Нефтохимик 2010 Бургас: “Не мисля, че има за какво да съжаляваме. Дадохме максимума от себе си и се представихме достойно. Поздравяваме отбора на Хебър.”

Автор: SPORTS24 – Спортни статии и анализи Снимка: https://www.facebook.com/photo/?fbid=407846768011843&set=a.124209186375604

About Никола Генчев

Read All Posts By Никола Генчев

Вашият коментар