- Други спортове, Зимни спортове

Алберт Попов се класира 9-ти в слалома на Игрите в Пекин!

Сподели:
212 Views

Алберт Попов се класира 9-ти в слалома на Игрите в Пекин!

Българинът остана само на 36 стотни от медалите.

Това съобщи сайтът  на БОК:

 

 

“Страхотен Алберт Попов доказа класа и на олимпийските игри в Пекин.
Българската звезда в алпийските ски се нареди девети в слалома, като само 36 стотни от секундата го отделиха от медалите. След шестите места на Попангелов в Лейк Плесид 1980 и Сараево 1984, това е второто най-предно класиране на наш състезател в алпийските ски на олимпиада и същевременно най-доброто ни представяне на игритe в Пекин досега.
Със стартов номер 22 Алберт Попов постигна девето време в първия 12-albert9манш, на 70 стотни от лидера Йоханес Щролц от Австрия. В второто спускане Попов бе с осми резултат, като в крайна сметка успя да запази деветото си място и в крайното класиране, на 1.06 сек. от шампиона Клемен Ноел от Франция.
Първи поздравления след финала Алберт получи по телефона от
председателя на БОК Стефка Костадинова. България имаше още един скиор днес в Топ 20 след първия манш – със стартов номер 38 Камен Златков финишира на 20-а позиция, но във второто спускане пропусна врата и отпадна малко преди финала.
По-късно през деня предстои ново българско участие на олимпиадата в Пекин. В щафетата биатлон 4 х 6 км нашият отбор стартира с номер 20 в състав Милена Тодорова, Мария Здравкова, Лора Христова и Даниела Кадева”.


Автор: SPORTS24 – Спортни статии и анализи Снимка: БОК, Йордан Петков

About Никола Генчев

Read All Posts By Никола Генчев

Вашият коментар