- Европейски футбол, Лига на нациите, Футбол

Испания спря серията на Италия от 37 мача без загуба и се класира за финала в Лигата на нациите

Сподели:
282 Views

Испания спря серията на Италия от 37 мача без загуба и се класира за финала в Лигата на нациите.

Мачът завърши 1:2, а двете попадения за Испания реализира Фернан Торес, а за домакините се разписа Лоренцо Пелегрини.

Тимът на Роберто Манчини започна агресивно двубоя и в 6-ата минута Федерико Киеза отправи добър удар, който Унай Симон изби.

В 13-ата минута Микел Оярсабал центрира отлично за Фернан Торес, той бе оставен абсолютно непокрит в наказателното поле и с добре насочен шут не сбърка за 0:1.

Само секунди след гола гостите можеха да пратят в нокаут италианците. Маркос Алонсо изстреля мощно топката, като Донарума я изпусна, кълбото срещна гредата, но Леонардо Бонучи изби от голлинията.

В 35-ата минута “адзурите” организираха атака. Федерико Бернардески направи добър самостоятелен пробив, финтира съперник и стреля от малък ъгъл, като Унай Симон спаси, след което топката рикошира в гредата.

След това при бърза контраатака Емерсон пусна  добър извеждащ пас за Лоренцо Инсинье, който обаче вложи твърде много сила в изпълнението си, пращайки топката в аут от чиста позиция.

В 42-ата минута капитанът на Италия – Леонардо Бонучи, остави отбора си  с човек по-малко. Бранителят удари с лакът Серхио Бускетс,  за което получи втори жълт картон.

В края на първата  част Микел Оярсабал центира отново за непокрития Фернан Торес, за когото не бе проблем да отбележи – 0:2.

През втората част Европейският шампион се отвори. Това остави празни пространства за испанците, Йереми Пинто изведе добре Маркос Алонсо. Играчът на “Челси” пробва рефлекса на Донарума, вратарят се справи. При добавката Джорджо Киелини блокира удар на Брайън Хил.

В 83-ата минута Киеза показа скорост, надбягвайки защитата на Испания и видя непокрития Лоренцо Пелегрни, който намали резултата на 1:2, но за повече нямаше време.

Така отборът на Луис Енрике спря серията на Италия от 37 мача без загуба.

“Ла Фурия” ще научи съперника си във финала тази вечер от 21:45 часа, когато Белгия и Франция се изправят един срещу друг.

Полузащитникът на “Барселона” –  Гави,  стана  най-младият   футболист, който дебютира  с екипа на Испания. Той стори това на 17 години и 62 дни.

Автор: SPORTS24 – Спортни статии и анализи Снимка: Facebook

 

About Никола Генчев

Read All Posts By Никола Генчев

Вашият коментар