- Други спортове, Лека атлетика

Олимпиадата в Токио няма да е последното състезание в кариерата на Ивет Лалова

Сподели:
262 Views

Олимпиадата в Токио няма да е последното състезание в кариерата на Ивет Лалова.

Това обяви самата спринтьорка в интервю за “Дарик радио” и “dsport”.

Ето част от  думите й:

“Много емоционална е тази Олимпиада, много различна. Като състезател, ателет и човек, на когото преди много години казаха, че най-вероятно няма да може да върне на пистата, да стигна до тази пета Олимпиада за мен е страхотно. Много съм благодарна на всички около мен, който вървяха заедно с мен през този толкова дълъг и безкрен път към Токио”.

“За съжаление в началото на сезона разтегнах сухожилие на бедрото. Това е тежка контузия откъм време. Сухожилията изискват повече време от мускулите за възстановяване. Аз аз не разполагах с такова. Направих редица снимки, скенери, ядрено-магнитни резонанса, докато не се видя, че проблемът е в сухожилието. Изкарах контузията на крак, лошото е, че ме върна много назад и трябваше седмици работа, тренировки и болки, за да върна там, където бях в началото на сезона”.

“Няма да крия, че имаше мисли и вариант да се откажа от участие в Олимпиадата. Тя ще бъде много трудна. Не откъм състезания, а откъм всичко останало организация, пътуване. Има го и фактора COVID-19. Никой не е застрахован. Тъй че и тази мисъл ми мина през главата, но взехме решението да се боря и да не се отказваме”.

“Избрах да участвам в спринта на 200 метра, тъй като това стана моята дисциплина във втората част на кариерата ми. Вярвам, че там имам шансове и поле за изява. Затова избрах да участвам само на 200 метра. Участието ми на 100 метра крие опасности за мен”.

“За рождения си ден си пожелах всичко, което съм си поставила като цел да ми се случи, а то е свързано и петте кръга на Олимпиадата. След тази контузия разбрах, че единственият начин да стигна до Игрите е да не се фокусирам върху това, което съм изгубила, какво е можело да бъде. Искам да отида позитивно настроена. Сигурна съм, че най-доброто ми бягане през този сезон ще бъде именно там”.

“Засега няма да кажа дали това ще бъде последното ми състезание. Не бива последното ми бягане да бъде на празни трибуни и с фалшиви и записани аплодисменти. Освен това има още толкова турнири. Надявам се да бъда здрава. Планове много, пътища много, мечти много. Дай Боже, здраве и късмет”.

Ивет започва своето участие на Олимпиадата на 2 август.

Автор: SPORTS24 – Спортни статии и анализи Снимка: БФЛА

About Никола Генчев

Read All Posts By Никола Генчев

Вашият коментар