- Други спортове, Хандбал

Треньорът на ХК Шумен-61: Радостта и емоцията от спечелената купа са огромни

Сподели:
316 Views

Изключително щастлив от спечелената купа на България по хандбал е младият треньор на ХК Шумен-61 Чавдар Чернев. На финала неговият тим беше повече от безапелационен за успеха с 33: 25 над ХК Левски. В интервю за Дарик радио и dsport Чернев говори за пътя до трофея, за амбициите на клуба, както и за промените в родния хандбал, които очаква да настъпят с назначаването на новия президент на федерацията ни Росен Добрев.

„ Радостта и емоцията бяха огромни. Донесохме купата на България в Шумен. От доста години не се беше случвало това. Вече 10 години от последната купа и титла за хандбалния клуб в Шумен.
Адски труден беше пътят до този трофей. Жребият ни отреди още на осминафиналите да се изправим срещу силния отбор на Пирин Гоце Делчев, който е втори във временното класиране и беше афиширал амбиции за купа и титла. Беше само един двубой, без реванш. Беше трудно, но успяхме да спечелим (33-27). След това жребият ни отреди да гостуваме на Осъм, който е с една от най-добрите школи в България. Успяхме да ги победим в тяхната зала след продължения (32-31 \28-28\). Във финалната четворка се изправихме срещу тима на Локомотив ГО, който е четвърти във временното класиране. Много млад и перспективен отбор са. Школата им се развива много добре. Тепърва ще печелят трофеи. Заради по-големия опит, който имаме, успяхме да ги пречупим и тях (35-29). На финала се изправихме срещу Левски от град Левски, които преодоляха Добруджа на полуфиналите. Този мач нямаше как да го загубим. Определено бяхме по-стойностният отбор.

Изградихме много силен колектив, много силен отбор. 10 от състезателите ни са от Варна. Имаме две момчета от Велико Търново и едно от София. Всички са бивши, или настоящи национални състезатели. Ядрото ни е от ХК Локомотив, който преустанови участието си в първенството поради финансови причини. Имаме още 4-5 момчета от школата на Шумен, които се вписват адски добре. Реално те са бъдещето на тима.
Що се отнася амбициите ни в първенството, има още 3 кръга до края. Ние водим с 4 точки пред втория Пирин Гоце Делчев и с 5 пред третия Осъм. Нужни са ни още 3 точки, за да станем шампиони. Нека това да се случи и след това ще поговорим и ще разберем дали ще се намерят средства за участието ни в евротурнирите”, каза Чернев.

Той бе помолен да сподели дали очаква да настъпят генерални промени в родния хандбал с назначаването на новия президент Росен Добрев:
„ Разбира се, че са наложителни промени. По мое скромно мнение от доста време насам хандбалът ни не върви в правилната посока. Надявам се това ново ръководство да предприеме правилните действия и мерки. Надявам се Росен Добрев да има краткосрочен план от 4-5 години и дългосрочен от 10 години поне, в който школите ни да заработят правилно, да върнем децата в залите, да се обърне внимание на треньорите, те да бъдат на щат. Надявам се нещата да се случат, да се подобряват и хандбалът ни да намери своето място в Европа”.
Източник: https://dsport.bg/trenorat-na-hk-shumen-61-radostta-i-emociata-ot-spechelenata-kupa-sa-ogromni.html#parent=search Снимка: Facebook, БФХ

About Никола Генчев

Read All Posts By Никола Генчев

Вашият коментар