- efbet Лига, БГ Футбол

Спектакъл на ЦСКА – Левски, двата тима взеха по точка

Сподели:
283 Views

ЦСКА и Левски завършиха 2:2 в дербито на 8-ия кръг в efbet Лига. “Сините” поведоха с две попадения на Иванов и Робърта, но през втората част Евандро и Албентоса изравниха резултата.

В началните минути на двубоя ЦСКА започна по-активно, но Отабор, Соу и Евандро не успяха да създадат опасности пред вратата на Миятович.

Левски откри резултата в гол в 12-ата минута, след като отлична атака започната от Иван Горанов, беше продължена от Паулиньо, а точен във вратата на Черниаускас беше Станислав Иванов.

Шест минути по-късно Левски нанесе втори удар. След пас от пряк свободен удар на Нашименто, Робърта направи резултата 2:0, след като остана непокрит в наказателното поле. Малко по-късно Робърта изпусна златен шанс за Левски, като Черниаускас съумя да избие в корнер.

През тази първа част “червените” не създадоха нищо опасно пред вратата на Миятович.

През втората част “червените” бяха преобразени, след като на терена влязоха Кери и Мазику. Първият опасен удар към вратата на Миятович дойде в 51-ата минута, след като Кери стреля добре, но вратарят на “сините” отрази.

Евандро с поредния си гол върна надеждите на “червените” с попадение в 73-ата минута след грешка на Каргас. В последните минути на срещата Левски изпусна златен шанс чрез Робърта, а “червените” стигнаха до 2:2 с гол на Албентоса в 88-ата минута на срещата.

Така двата тима взеха по 1 точка. “Сините” все още са първи с актив от 17 точки, но с мач повече от Лудогорец, който излиза по-късно тази вечер срещу Ботев Враца. ЦСКА е на 4-ото място с 13 точки.

Автор: Николай Пашкуров, Gong.bg Снимка: Официален сайт на ПФК Левски

About Никола Генчев

Read All Posts By Никола Генчев

Вашият коментар