- efbet Лига, БГ Футбол, Футбол

Ботев и Локо размениха удари в мъжкия дуел за Пловдив

Сподели:
284 Views

Локомотив и Ботев оправдаха изпълниха със смисъл, емоция и вкус думата “дерби”, като завършиха 1:1 помежду си в 8-ия кръг на efbet Лига. “Жълто-черните” откриха резултата много рано в срещата чрез Лазар Марин, а в началото на втората част Стивън Езе накара домакинските фенове да изригнат. До последно развръзката можеше да дойде в полза на която и да е от двете страни, като Димитър Пиргов удари греда за Ботев десет минути преди края, докато същото в края на продължението за Локомотив стори резервата Дейвид Малембана.

Във временното класиране Локомотив остава трети с 14 точки, като има аванс от 2 пункта пред тимове като Арда, ЦСКА и Берое (вторите от които са с мач по-малко). В същото време Ботев Пловдив е 9-и с 9 точки, като записа трето реми за кампанията.

Мачът започна с ранно спасяване на Мартин Луков в 3-ата минута. Вратарят на домакините не позволи да бъде изненадан от изпълнението на Марко Перван, който стреля директно от пряк свободен удар, отсъден на няколко метра от ъгловото флагче.

Само пет по-късно гостите ликуваха, тъй като Лазар Марин успя да опъне мрежата на градския съперник. Локомотив загуби топката пред наказателното си поле, Перван получи отляво и с хубаво движение се освободи, за да подаде към намиращия се в дъгата Виана. Той с едно докосване продължи за Марин в пеналта. Езе уж затвори коридора за изстрел, ала футболистът на Ботев стреля от въздуха и прокара топката над Луков – 0:1.

Последва един дълъг период от срещата, в които забележителни ситуации нямаше, а едва в края на полувремето домакините се активизираха повече. В 42-ата минута Ожболт получи неочакван подарък от Димитър Пиргов, който с глава му подари топката в наказателното поле. Словенецът с хубави финтове заблуди Кристиан Димитров, ала последвалия му изстрел по диагонала беше разочароващ.

Секунди по-късно домакините претендираха за дузпа срещу Димитър Илиев, който вярваше, че е бил препънат от Радослав Терзиев в наказателното поле. Атаката продължи без намеса от рефера, а Парвиз Умарбаев демонстрира спираща дъха техника, за да преодолее двама съперникови играчи отляво и да намери Момчил Цветанов около точката на дузпата. Опитното крило изпрати своя силен шут на петнайсетина сантиметра над напречната греда.

Втората част започна с две принудителни смени и в Ботев, и в Локо. На почивката Еберт Кардосо отстъпи мястото си на Филип ван Арнем, а малко преди изравнителния гол Дейвид Малембана замени Петър Витанов. Очевидно присъствието на високия германец повлия, защото в 53-ата минута Умарбаев центрира по прецизен начин от пряк свободен удар. Стивън Езе тотално надигра Кристиан Димитров и отблизо направи опит да скъса мрежата – 1:1.

Малко по-късно, в 60-ата минута, Локомотив имаше още един голов шанс, получил се ненадейно. Пасът на Умарбаев над централните бранители на „канарчетата” изглеждаше обречен, ала Пиргов лесно пусна Ожболт да мине зад гърба му и да овладее с гръб към вратата. Притиснат от бранителя, словенският нападател опита изстрел с пета, който спря в ръцете на Янко Георгиев.

Десет по-късно съдиите със спорна засада спряха атака на Локомотив, при която Анте Аралица излизаше сам срещу вратаря. Повторенията показаха, че е много трудно да се прецени дали нападателят на домакините е в нередовна позиция.

В края на срещата Ботев започна да намира повече пролуки в защитата на съперника, който определено опитваше да атакува с всички сили. Първата сигнална лампа за домакините светна в 72-ата, когато с шут от точката на дузпата Перван предизвика намеса на Луков. В 80-ата Димитър Пиргов с дълъг пас намери Марин отляво и продължи спринта си към наказателното поле. Набраната инерция му помогна да спечели въздушния дуел с Малембана и да отправи страховит изстрел с глава от около 12 метра. Луков нямаше шанс да реагира, а топката срещна напречната греда.

Локомотив на свой ред имаше златна възможност да отмъкне трите точки секунди преди края на продължението. Стивън Езе с глава свали към Малембана във вратарското поле, а падайки германецът нанесе силен шут, който отскочи от десния стълб.

В следващия кръг Локомотив Пд гостува на Царско село, докато Ботев Пловдив има тежко домакинство срещу ЦСКА.

Източник: Gong.bg Снимка: Нова Броудкастинг Груп

About Никола Генчев

Read All Posts By Никола Генчев

Вашият коментар