- efbet Лига, БГ Футбол, Футбол

Синът на Илиан Илиев отърва Черно море от загуба срещу Дунав

Сподели:
379 Views

Отборите на Черно море и Дунав Русе откриха осмия кръг с равенство – 1:1, в мач, игран във Варна. По-големите положения бяха на сметката на „моряците”, но първи в срещата удари Дунав, след като в добавеното време на първата част Ахмед Ахмедов откри резултата. Със старта на второто полувреме пък синът на треньора на Черно море – Илиан Илиев-младши, изравни резултата и на практика оформи крайния резултат на „Тича”.

По този начин Морето записа своята 11-а точка след осем мача, но продължава да няма победа в последните седем мача. Дунав пък е 12-и с осем точки.


Домакините са в тежка серия от цели 5 двубоя без победа, в които записаха 4 равенства и 1 загуба. Срещу русенции отборът на Илиян Илиев ще търси първа победа от втория кръг насам.  През изминалата седмица Черно море се подсили с привличането на Даниел Димов. От състава за двубоя с Дунав ще отсъстват контузените Родриго, Исмаил Иса, Йонуз Нягу и Станчев. 


В състава на Людмил Киров настроението е приповдигнато след героичното домакинство равенство срещу ЦСКА. В този двубой със силни изяви се отчете дебютанта в тима Любен Николов.  Кадровите проблеми пред Киров не са твърде много. Единствено Александър Исаевски ще отсъства, който е със съмнения за пукнато ребро след двубоя с “червените”.

Първата част започна с териториално превъзходство за Черно море, а първият шанс бе на сметката на Илиан Илиев-младши. Той получи центриране отляво, доставено от Мартин Минчев, но бранител на Дуанв сложи крак на пътя на топката и я прати в ъглов удар. След 20 минути игра Дани Кики стреля мощно от фаул, но ударът не намери очертанията на вратата на Дунав.


В рамките на десет минути русенци имаха два големи шанса за откриване на резултата. Първо в 30-ата минута Мартин Ковачев можеше да вкара, ала ударът му бе блокиран от Мирослав Енчев, а десет по-късно Иван Дюлгеров трябваше да прави голямо спасяване, за да отрази гол на Ахмедов. Все пак в добавеното време на първата част нападателят Ахмедов порази вратата на „моряците”. Тогава той комбинира с Ивайло Лазаров, който стреля диагонално, но Дюлгеров изби. Топката отиде в Ахмедов, който отблизо я прати във вратата и откри резултата 1:0.


Със старта на второто полувреме обаче хората на Илиан Илиев изравниха резултата, а точен бе… Илиан Илиев-младши. Синът на старши треньора на варненци овладя топката на границата на наказателното поле и стреля силно по земя с левия крак, за да пласира топката в долния ляв ъгъл на Макенджиев – 1:1.

В 50-тата минута пък Васил Панайотов можеше да направи обратът пълен, но ударът му с глава бе неточен.


Влезлият като резерва Аристот Ндонгала можеше също да се разпише след по-малко от час игра, но ударът му премина встрани. В 68-ата пък Цветомир Панов отправи прострелно центриране отляво за някой от своите съотборници. Макенджиев опита да улови, но не успя и въпреки това никой не я прати във вратата на Дунав.

В 76-ата резервата за Дунав – Иван Селеменев, бе намерен отляво и стреля, но криво и встрани. Това бе и последната по-значима ситуация в срещата, като и двата отбора поделиха точките, макар може би домакините да съжаляват повече за пропуснатите възможности.

Източник: Gong.bg Снимка: Нова Броудкастинг Груп






About Никола Генчев

Read All Posts By Никола Генчев

Вашият коментар