- Европейски футбол, Испания, Футбол

Гуардиола смълча „Бернабеу”, постна продукция от Реал

Сподели:
298 Views

Реал Мадрид допусна сериозна домакинска издънка още във втория кръг на Ла Лига за сезон 2019/2020. Футболистите на Зинедин Зидан не изиграха най-добрия си възможен мач и въпреки всичко изглеждаха много близо победата, която им беше отнета в 88-ата минута. Тогава Серхио Гуардиола отбеляза за ужас на домакинските привърженици и фиксира крайното 1:1.

Наставникът на „кралския клуб” Зинедин Зидан предприе известни експерименти с избора сина стартова единадесеторка. Французинът постави Иско на крилото, за да ползва Хамес Родригес зад гърба на Карим Бензема, чийто гол в един миг изглеждаше, че ще бъде достатъчен за крайния успех. По десния фланг отново като титуляр се появи Гарет Бейл.

Отборът на Валядолид в нито един от мача не се предаде и даде солиден отпор на именития си съперник. Тимът на Серхио Сориано демонстрира много впечатляваща дисциплина при играта в защита и до голяма степен ограничи съперника предимно до далечни изстрели. Преди паузата най-добрият шанс за Реал се откри пред Хамес Родригес, който получи топката от Бензема и опита с фалцов удар да намери долния десен ъгъл.

След почивката ситуацията не се промени кой знае колко – Реал доминираше в териториално отношение, но някак играеше без ясна идея. Зидан опита да промени това чрез последователните появи в игра на Винисиус Жуниор и Лука Йович. Именно сърбинът можеше да наруши нулевия паритет секунди след появата си в игра. В 69-ата минута таранът нанесе опасен удар с глава, който обаче премина покрай целта.

Валядолид загатна за своите умения в атака десетина минути преди края, когато Серхио Гуардиола пропусна да се разпише от страхотна позиция. Центрирането на Енес Юнал към него успя да мине покрай Куртоа, ала топката не беше удобна и 28-годишният играч не можа да контрира изстрела си.

Две по-късно Бензема даде аванс на домакините след попадение, за което има пълната заслуга. Французинът получи не толкова прецизен пас в дъгата от Рафаел Варан и някак намери начин да се извърти и да нанесе кинжален шут по тревата – 1:0.

Шест минути по-късно обаче домакините бяха жестоко попарени. Те загубиха топката при рисково и наглед безцелно разиграване. Оскар Плано преследваше докрай топката и я отмъкна, а след това по чудесен начин с пас между централните бранители изведе Гуардиола отляво. Последният фино копна над Тибо Куртоа – 1:1.

По този начин Реал Мадрид изпусна шанса да се върне на върха в Ла Лига. Тимът има 4 точки от първите си два мача и е втори във временното класиране зад Севиля. Валядолид има същия актив и все още не е побеждаван.

Източник: Gong.bg Снимка: Уикипедия

About Никола Генчев

Read All Posts By Никола Генчев

Вашият коментар