- Германия, Европейски футбол, Футбол

Лева разкова Шалке, Байерн с шампионска заявка

Сподели:
328 Views

Отборът на Байерн Мюнхен победи Шалке с 3:0 като гост на „Фелтинс-Арена” и постигна своята първа победа за кампания 2019/2020. Главно действащо лице в мача бе Роберт Левандовски, който бе на гребена на вълната и реализира впечатляващ хеттрик за „баварците”.

Срещата започна спокойно, а първият шанс пред Роберт Левандовски се откри в 17-ата минута, но нападателят пропусна да вкара. Полякът скочи навреме, засичайки центрирането от корнер, но не успя да насочи добре топката и тя се озова право в ръцете на вратаря на Шалке – Александер Нюбел.

Две минути по-късно защитникът на Шалке Джонджо Кени извърши грубо влизане в краката на Кингсли Коман и въпреки че целият отбор на „миньорите” се скупчи около съдията, Марко Фриц все пак отсъди дузпа за „баварците”. Роберт Левандовски бе точен от бялата точка, пращайки Александер Нюбел в грешната посока.

През 29-ата минута Омар Маскарел беше близо до отбелязването на попадение, но мощният му шут премина на косъм от дясната греда.

Томас Мюлер засече добро центриране на границата на наказателното поле от последвалия ъглов удар и шутира. Топката обаче прелетя точно над лявата греда.

В края на първото полувреме Корентен Толисо пропусна шанса си да реализира. Французинът получи топката след великолепно подаване на Кингли Коман и отправи удар, но стреля точно до дясната греда.

Второто полувреме започна с второ попадение за „баварците”. Роберт Левандовски отбеляза от пряк свободен удар, след като изстреля топката над защитната стена и уцели горния ляв ъгъл на вратата.

В 75-ата минута Левандовски оформи своя хеттрик. Нападателят овладя перфектна топка от Кингсли Коман, преодоля вратаря на Шалке и отправи брилянтен удар в дясната страна на вратата.

В края на срещата нападателят на „миньорите” Гуидо Бургщалер изпусна златна възможност да вкара почетно попадение, след като ударът му срещна страничния стълб на вратата.

Така „баварците” достигнаха до първата си победа за новия сезон, след като в първия кръг записаха равенство срещу Херта, и временно заемат четвърта позиция в Бундеслигата. Шалке, от своя страна, се намира на 12-та позиция и с актив от 1 точка.

Източник: Gong.bg Снимка: Уикипедия

About Никола Генчев

Read All Posts By Никола Генчев

Вашият коментар