- Англия, Европейски футбол, Футбол

Ливърпул наби юнашката Норич на старта, Алисон се контузи

Сподели:
342 Views

Пет попадения видя първият мач във Висшата лига за сезон 2019/20. Вицешампионът Ливърпул срази със солидното 4:1 гостуващия новак Норич Сити на „Анфийлд”, за да може да се даде официалния старт на новата кампания. Официален дебют за мърсисайдци направи вратарят Андриан, който обаче за съжаление на Юрген Клоп дебютира, след като в 35-ата минута Алисон Бекер напусна с контузия в десния крак. Головете за Ливърпул стартираха с помощта на бранителя на Норич – Грант Хенли, който си вкара топката в собствената врата след по-малко от изминалия седем минути. В 19-ата голмайсторът на „червените” Мохамед Салах удвои, а Върджил ван Дайк Покачи резултата 28-ата минута. Три минути преди края на първата част пък Дивок Ориги направи 4:0, за да може през второто полувреме Теему Пуки в 64-ата да намали резултата и да оформи крайното 4:1 на „Анфийлд”.

Така европейският клубен шампион стартира мечтано новия сезон, като във втория кръг му предстои визита на юг на „Сейнт Мерис” срещу Саутхемптън, докато Норич Сити ще приеме на „Кероу Роуд” Нюкасъл Юнайтед.

Юрген Клоп подрежда шесткратния европейски шампион в постройка 4-3-3. Триото напред е съставено от Роберто Фирмино, Мохамед Салах и Дивок Ориги, а капитанът Джордан Хендерсън ще си партнира в средата на терена с Фабиньо и Джини Вайналдум, а Садио Мане остава резерва. Това е същият състав, който игра срещу Манчестър Сити за „Къмюнити шийлд” през уикенда.


Даниел Фарке разполага своите в схема 4-2-3-1, като голмайсторът Теему Пуки ще трябва да тормози отбраната на домакините. Тим Крул пък е на вратата за „канарчетата”.

Сезонът стартира феноменално за Ливърпул, който „сграбчи” с преса опонента си от началото, макар не всички действия на хората в червено да бяха безупречни. Първото обаче по-сериозно положение бе създадено от Норич, след като Теему Пуки подаде назад за Маркос Щиперман, но ударът му мина над напречната греда.

В седмата минута Дивок Ориги получи пас отляво и опита центриране, но топката бе засечена от Грант Хенли, за негово съжаление в неговата врата – 1:0 за Ливърпул.

В 19-ата минута Александър-Арнолд комбинира с Роберто Фирмино, който от своя страна пусна по земя за Мо Салах. Египтянинът отправи диагонален удар с левия крак и по земя направи 2:0.


Пет по-късно пък Щиперман нанесе топовен изстрел от дъгата на наказателното поле, но Алисон боксира уверено и спаси Ливърпул. В 28-ата минута пък Салах центрира от ъглов удар, за да може Върджил ван Дайк да засече топката с глава и да прати топката във вратата на Норич, вкарвайки между краката на Тим Крул.


В 35-ата минута Алисон Бекер получи травма след ритане на топката от аут и бе заменен от новото попълнение Адриан. Седем по-късно пък дойде моментът на Дивок Ориги, който получи феноменално центриране от Александър-Арнолд и от десетина метра с глава покачи резултата до 4:0.


Втората част от дуела между двата тима започна с греда за Ливърпул. Дивок Ориги напредна отляво и пусна по земя за Джордан Хендерсън, който стреля с десния крак, но топката се отби в напречната греда на Крул. Продължението ѝ намери Мо Салах, който с пета изведе вдясно Александър-Арнолд. Той, от своя страна, пусна остро по земя между линията на защитата и Крул, за да стигне до Роберто Фирмино. Бразилецът някак не успя да насочи удар, а зад него бе Дивок Ориги, който бе в далеч по-удобна позиция.

В рамките на 60 секунди, между 54-ата и 55-ата, Ливърпул можеше да покачи преднината си чрез Салах и Фабиньо, но неуспешно. В 63-ата минута пък Лайтнер се озова вдясно на нападението на Норич и отправи зловещо силен удар към вратата на Адриан, за да натресе напречната греда на испанския страж на Ливърпул. Така 60 секунди по-късно натискът на „канарчетата” даде аванс, след като Пуки бе намерен зад отбраната на „червените” и с десния крак прониза вратата на домакините – 1:4.

Източник: Gong.bg Снимка: Нова Броудкастинг Груп







About Никола Генчев

Read All Posts By Никола Генчев

Вашият коментар