- efbet Лига, БГ Футбол, Футбол

Ботев Вр изплува от Черно море

Сподели:
333 Views

Ботев Враца и Черно море завършиха 1:1 в първи мач от 5-ия кръг в efbet Лига.  Домакините трябва да са доволни, че се добраха до точката, след като две минути преди края губеха в резултата. Врачани изплуваха с гол на Георги Вълчев и асистенция на резервата Мирослав Будинов. Преди това в 45-ата минута Исмаил Иса даде преднина на варненци.

Срещата започна с очакван натиск на домакините, но отборът така и не стигна до сериозно голово положение. Георги Вълчев и Венцислав Керчев опитаха удари, които не затрудниха вратаря Иван Дюлгеров. Варненци се окопитиха след 15-ата минута и постепенно наложиха превес в играта. Най-активният в техния състав Мартин Минчев бе близо до попадение в 28-ата минута, след като получи удобна топка от Исмаил Иса, но ударът му бе блокиран от Апостол Попов пред голлинията


Две минути преди почивката отново ветеранът Попов бе на правилното място и изби шут на Родриго, който преди това бе преодолял Илия Миланов. 


В даденото от съдията продължение дълъг пас завари неподготвена защитата на Ботев, Исмаил Иса с лекота надбяга Апостол Попов и откри резултата.

През второто полувреме домакините се опитаха да наложат превес в играта, но трудно стигаха до голови положения. Шутове на Доминик Янков и Даниел Генов бяха спасени от вратаря Дюлгеров. “Моряците” отвърнаха с удар на Енчев, но и стражът на Ботев Костов показа класа. 

В последните 15 минути треньорът на врачани Сашо Ангелов рискува и това даде резултат, макар и в края на мача. Будинов влезе на мястото на Апостол Попов и отборът се настани трайно в наказателното поле на гостите. Едно центриране от фаул бе спечелено на “втория” етаж от Будинов, който отклони към Георги Вълчев и той отблизо не сгреши за 1:1. 

Варненци се вдигнаха на щурм и създадоха суматоха пред вратата на Ботев, но така и не успяха да стигнат до победата.

Източник: Gong.bg Снимка: Нова Броудкастинг Груп






About Никола Генчев

Read All Posts By Никола Генчев

Вашият коментар