- efbet Лига, БГ Футбол, Футбол

Лудогорец с тежка визита на “Лаута”

Сподели:
319 Views

Шампионът Лудогорец се настани на върха в класирането от самото начало на сезона и ще иска да натрупа преднина пред конкурентите си, които отново изглеждат уязвими. ЦСКА-София стартира много слабо в efbet Лига, а Левски е разклатен сериозно след позорната загуба от АЕК Ларнака с 0:4. На този фон разградчани вече имат три победи, а днес могат да постигнат четвърта при визитата си на Локомотив (Пловдив).

Освен че е единственият тим с пълен актив до момента, Лудогорец разполага и с достатъчно дълга скамейка, за да може старши треньорът Стойчо Стоев да дава почивка на определени футболисти, без това се отразява негативно на резултатите. В Локомотив положението е различно, а днешният сблъсък идва само няколко дни след тежкото гостуване на Спартак (Търнава). “Смърфовете” изстрадаха продължаването си напред в турнира, докато Лудогорец с лекота отнесе исландския Валур след успех с 4:0.

Двата отбора вече се срещнаха за Суперкупата на България и Лудогорец се наложи с 2:0. Локо обаче имаше много положения в двубоя на “Васил Левски” и може да съжалява, че не се възползва от колебливата игра в защита на “орлите”.

Старши треньорът на пловдивчани Бруно Акрапович обмисля този път да заложи на схема с четирима защитници, търсейки повече сигурност срещу офнзивната мощ на Лудогорец. Ако се спре на 4-2-3-1, Акрапович ще пусне в отбрана Милош Петрович, Стивън Езе, Давид Малембана и Йосип Томашевич. Пред тях ще действат Георги Илиев и Парвизджон Умарабаев, който се включи силно от пейката в четвъртък. Момчил Цветанов и Бирсент Карагарен ще играят по двата фланга, а Димитър Илиев ще атакува от втора позиция, зад тарана Анте Аралица.

За Лудогорец централна двойка защитници най-вероятно ще са румънците Козмин Моци и Драгош Григоре. Капитанът Светослав Дяков ще се завърне сред титулярите. До него в средата на терена ще е Стефан Баджи. Джоди Лукоки, Дан Битон и доскоро контузеният Вандерсон ще оформят триото зад Якуб Швиерчок. В стартовите 11 по всяка вероятност няма да попаднат основни футболисти като Антон Недялков, Анисе Абел, Мавис Чибота, Жоржиньо и Клаудиу Кешерю.

В началото на миналия сезон Локо сензационно удари Лудогорец с 1:0 като гост. Тогава “черно-белите” изградиха истинско опълчение пред вратата си, но в момента практикуват по-различен стил. Ще е интересно да се види дали Акрапович ще се опита да се надиграва с разградчани или ще се върне към дефанзивния подход.

Източник: Novsport.com Снимка: Официална Фейсбук страница на Лудогорец фен news

About Никола Генчев

Read All Posts By Никола Генчев

Вашият коментар