- Евроучастници, Лига Европа, Футбол

Локо Пд си поднася най-страхотния подарък за ЧРД

Сподели:
358 Views

Датата 25 юли е по-специална за феновете на Локомотив Пловдив. На нея те празнуват рождението на голямата си любов, което се е случило през вече далечната 1926 г. Но сега, 93 години по-късно, тази дата придобива и нов исторически смисъл. Защото на нея “железничарите” за първи път ще посрещнат съперник от евротурнирите на собствения си стадион в парка “Лаута”. 

За последно “черно-белите” домакинстваха в Европа на съоръжение в Пловдив преди повече от четвърт век. През 1993 г. те посрещнаха под Тепетата Лацио и въпреки че се бориха мъжки, напуснаха евротурнирите. Сега в древния и вечен град идва далеч не толкова именит съперник – словашкият Спартак Търнава. 

Тази битка със сериозен исторически оттенък стартира от 20:30 часа. Можете да я проследите в ефира на DIEMA SPORT 2, както и онлайн на платформата ни PLAY DIEMA XTRA.


Това е първи мач в Европа за “смърфовете” от 2012 г. Тогава отново в Лига Европа те играха с холандския Витес и отпаднаха с общ резултат 5:7. Първата битка завърши при зрелищното 4:4, а на реванша в Арнем домакините надделяха с 3:1 и продължиха напред. 

Добрата новина за наставника Бруно Акрапович е, че няма проблеми около състава. Това създава приятното за всеки треньор главоболие за сглобяването на единадесеторка от всичко най-добро, с което разполага. И по всичко личи, че той ще заложи на максимално опитен и сработен състав. 

Колкото до словаците, те имат опит от срещи с родни тимове, при това положителен. През 2011 г. те се изправиха срещу Левски във втория по сила и престиж европейски клубен турнир и след разменени победи с по 2:1 всичко се реши след изпълнение на дузпи. Там нервите на “сините” не издържаха и Спартак Търнава продължи напред. 


От тогава насам настъпиха множество промени в най-популярния словашки клуб. Той прекъсна почти половинвековната си серия без титла, като начело тогава му беше вече бившият треньор на ЦСКА Нестор Ел Маестро. 

Доскоро тимът разчиташе изцяло само на словаци и чехи, но вече там има все повече и по-разнообразни чужденци, така че битката с интернационалния Локомотив Пловдив със сигурност ще бъде зрелищна и много, много интересна. 

Източник: Gong.bg



About Никола Генчев

Read All Posts By Никола Генчев

Вашият коментар