- Евроучастници, Лига Европа, Футбол

ЦСКА е задължен да прескочи преодолимото стъпало Осиек

Сподели:
401 Views

След изклчително турбулентните дни, последвали резила на ЦСКА в efbet Лига срещу Черно море, сега е време за нови емоции на “Армията”. “Червените” приемат хърватския Осиек във втория квалификационен кръг на Лига Европа и нямат друг избор, а дори и са задължени, да преследват убедителен успех. 

Този мач стартира в 20:30 часа, а въпреки всички трусове, българският отбор е огромният фаворит в този сблъсък. Причината е, че ръководството хвърли огромни инвестиции в подсилването на състава, осигури огромната част от новите попълнения още за старта на подготовката, така че извинения при провал няма . 

Гоелмият коз на тима седи на треньорската скамейка. Там вече официално конците дърпа носителят на КЕШ с Цървена Звезда от 1991 г. Люпко Петрович, който беше назначен на поста на мястото на Добри Митов след излагацията срещу “моряците”. Досега той се водеше помощник и консултант. 

Не само богатат и пъстра биография на 72-годишния сърбин е причина “червените” да разчитат на успех с него на пейката. Той започна кариерата си и именно в Осиек преди вече повече от 30 години, след което изкачи върховете в професията с Цървена Звезда и другите тимове, които ръководи. 


Петрович е стара лисица и е водил не един и два мача, в които важен е резултатът, а не играта на отбора. И е доказвал неведнъж, че може да изкопчи необходимия такъв срещу далеч по-класни опоненти от Осиек, който дори не е сред трите гранда на Хърватия. 


Съперникът на българския представител е доста скромен и няма как да буди страх. Треньорският щаб и ръководството разчитат предимно на местни момчета, както и на няколко чужденци. Сезонът в Хърватия стартира със седмица по-късно от efbet Лига, така че със сигурност “червените” имат повече игрови ритъм. 


Така че всичко сочи към победа, при това с добър резултат, за водения от Люпко Петрович тим. Единственото, което може да го спре от предначертания му лесен път, е свързано с вътрешните конфликти. Ако те бъдат преодолени, Осиек не би трябвало по никакъв начин да е пречка. 

А и наградата за прескачането на втория квалификационен кръг на Лига Европа е огромна. Пред победителя от този мач се ширва ясен път към плейофите за групите в турнира, защото следващото стъпало изглежда дори и по-лесно. Защото то ще е победителят измежду украинския Зоря Луганск и черногорския Будучност Подгорица. Така че “червените” просто са задължени и нямат право да се спънат в Осиек. 

Източник: Gong.bg




About Никола Генчев

Read All Posts By Никола Генчев

Вашият коментар