- efbet Лига, БГ Футбол, Футбол

Славия стартира efbet Лига с пълен обрат в края срещу Витоша

Сподели:
341 Views

Отборът на Славия спечели първи три точки през новия сезон в efbet Лига. „Белите” приеха Витоша Бистрица и с пълен обрат стигнаха до инфарктна победа с 3:2 в самия край с гол на Калоян Кръстев. По този начин младокът се завърна на стадион „Славия” с драма, докато спокойно може да се каже, че срещата в „Овча Купел” предостави феноменален футбол от двата отбора.

Срещата стартира с мощен натиск на Славия, но напук на всичко Витоша поведе в 11-ата минута. Тогава Георги Амзин стреля мощно от разстояние, като реализира страхотен гол във вратата на Стергиакис за 1:0. Отговорът на Славия бе мигновен, или иначе казано – 98 секунди след гола на Витоша. Тогава „белите” създадоха многоходова акция, а Узунов комбинира с Тасевски. Опитният халф пусна по земя за Янис Карабельов, който отблизо изравни – 1:1.

След малко повече от четвърт час се откри чудесен за Славия. Георги Йомов центрира отдясно, а Кирилов стреля по диагонала, но Кристиян Кацарев изби в корнер.

В 22-ата минута бистричани излязоха отново напред в резултата. Мартин Станкев достави центриране в наказателното поле на Славия, а топката някак се озова в Емил Гъргоров, след като защитник на домакините се размина. Опитният офанзивен играч овладя и стреля отблизо и пак изведе своите напред – 2:1.

Постепенно темпото се укроти, а в 39-ата минута домакините поискаха дузпа за нарушение срещу Кирилов. Той проби между двама бранители на Витоша, а Узунов, сякаш, настъпи нападателя на Славия, но реферът Георги Давидов не показа бялата точка. В самия край на частта пък Емил Гъргоров бе заменен принудително.

След точно час игра Славия стигна до равенството, като това стана с любезното съдействие на вратаря на Витоша – Кристиян Кацарев. Топката бе центрирана отляво, а Кацарев я улови и изпусна, за да може Дарко Тасевски от няколко метра да изравни.

В 74-ата пък бранителят на Витоша Курупис разтресе напречната греда след зловещ изстрел от фаул, а в 81-ата и Емил Вички пробва от дистанция да накаже Витоша, но без успех.

Така се стигна до 87-ата минута, когато Калоян Кръстев оформи пълния обрат на стадион „Славия”. Младият стрелец на „белите” засече топката с глава след центриране, а топката спря зад левия страничен стълб на Кацарев, за да може Славия да калкулира трите точки.

Източник: Gong.bg

About Никола Генчев

Read All Posts By Никола Генчев

Вашият коментар