- Голям шлем, Тенис

61 минути, а Серина е на 11-ия си финал на Уимбълдън

Сподели:
400 Views

Седемрактната носителка на титлата в Уимбълдън Серина Уилямс съумя да достигне до финала в тазгодишната надпревара, печелейки в чисти два сета над Барбара Стрицова в Лондон. Родената в Мичиган 37-годишна тенисистка показа невероятна игра и съвсем закономерно ще играе за 11-и път на финалите на „свещената трева”.

Ако успее да вземе успеха идната събота, Серина ще изравни рекорда на Маргарет Корт за 24-и спечелени титли в турнирите от Големия шлем.  Във финала на Уимбълдън Серина Уилямс ще мери сили с румънката Симона Халеп, която по-рано през деня победи Елина Свитолина.

Същевременно със своите 37 години и 291 дни Уилиямс се превръща в най-старата финалистка в Големия шлем в Оупън ерата, задминавайки Мартина Навратилова. Тя държеше рекорад със своите 37 години и 258 дни на финала на Уимбълдън през 1994-а година.

Първият сет стартира със спечелени първи сервис-геймове на двете тенисистки, ала в четвъртия гейм Серина пречупи чехкинята с пробив. Тогава американката стигна до една точка за пробив, която бе взета, за да последва и нов пробив, който реално сложи точка на първия сет.

Втората част се разви по сходен начин, макар че първият пробив на Серина да дойде гейм по-късно – за 3:2. Оттам насетне съпротивата на №54 в света Стрицова рухна напълно и с пробив за 5:2 последва донякъде оспорван осми гейм, който в крайна сметка бе приключен, а срещата завърши за 61 минути игра.

Във финала на Уимбълдън Серина Уилямс ще мери сили с румънката Симона Халеп, която по-рано през деня победи Елина Свитолина.

Източник: Gong.bg




About Никола Генчев

Read All Posts By Никола Генчев

Вашият коментар