- БГ Футбол, Евроучастници, Лига Европа, Футбол

ЦСКА просто е задължен да успее

Сподели:
405 Views

Само преди 40 дни приключиха и последните емоции от предишния футболен сезон и вече е време страстите да се подновят. Да, кампанията в Първа лига стартира едва в петък, но днес се дава стартът на родното евроучастие. 

От 20:30 часа на “Армията” ЦСКА посреща черногорския Титоград в първия си мач от първия квалификационен кръг на Лига Европа.

А “червените” са просто задължени да извоюват успеха не само пред собствената си публика, но и в двубоя като цяло. Те имаха най-лесния жребий от всичките ни евроучастници, а нивото на клубния футбол в Черна гора е доста ниско в сравнение с класата на българския тим и огромните инвестиции в него, които бяха направени през лятото. 

Макар и като свободни агенти, на “Армията” дойдоха куп чужденци с богати визитки и сериозни заплати, така че оправдание не може да има никакво, ако скромните “романтици” от Титоград се окажат някаква пречка пред тях. 

Още повече, че черногорците бяха напуснати от почти всичките си основни футболисти преди началото на сезона и наставникът им Драголюб Джуретич получи задача да се оправя някак срещу изявения фаворит със състав от предимно млади момчета. 

Единствените проблеми на българския представител, свързани със стартовата единадесеторка, са само в центъра на отбраната. Божидар Чорбаджийски е наказан и пропуска мача, а в групата в последния момент не попадна капитанът Николай Бодуров, като официалната причина е, че не е напълно възстановен. 

Така се очаква в сърцето на ариергарда да започнат привлеченият за постоянно от Беленензеш Нуно Томаш, както и завърналият се след дълъг наем в Етър Пламен Гълъбов. Отдясно на отбраната също има главоблъсканица за наставника Люпко Петрович, като се очаква да избира между младия Митко Митков, дошъл от Литекс през лятото, както и Стойчо Атанасов. Иван Турицов е контузен в тази зона. 

Иначе на вратата ще е Витаутас Черниаускас, а ляв бек ще е Петър Занев. Кристиян Малинов и Рубен Пинто ще са опорни халфове, пред тях ще действа Тиаго Родригес, а по двете крила се очаква да са Евандро и Греъм Кери. На върха на атаката ще е Али Соу. 

Източник: Gong.bg







About Никола Генчев

Read All Posts By Никола Генчев

Вашият коментар